Dogodki z udeležbami

Planina, Hrastnik, Sevnica

Dogodki 9. septembra 2023

Jesenski september je prilika ne samo za vinogradnike in sadjarje, ampak tudi za kulturne in športne dejavnosti, ki se jih veterani udeležujemo redno. Tako smo se v soboto udeležili slovesnosti na Planini nad Podbočjem "V spomin in opomin" in se poklonili s polaganjem venca pred spomenikom ustreljenim domačinom. Tradicionalna prireditev je  posvečena spominu na požig vasi Planina nad Podbočjem, ki so jo požgali ustaši leta 1942 ter poboju 36. vaščanov Planine in sosednjih vasi. Dogodek je posvečen tudi uspešni akciji slovenske milice in zajetju 32. pripadnikov JLA v vojni za Slovenijo leta 1991. Žal organiziranega tradicionalnega pohoda letos ni bilo. Slovesnosti se je udeležilo veliko število ljudi. Prisotne je nagovoril podžupan MO Krško Dejan Žnideršič. Slavnostni govorec je bil Ladislav Lipič, generalmajor v pokoju in predsednik veteranov ZVVS.

Hkrati je v Hrastniku potekalo prvenstvo ZVVS v tekmovanje dvojic v tenisu, ki ga vsako leto organizira OZVVS Zasavje. Udeležila sta se ga tudi naša veterana Aleš Zajc in Mojmir Lipar. Uspešno 1. mesto je osvojil mag. Aleš Zajc, podpolkovnik SV in namestnik predsednika OZVVS Krško. Mojmir Lipar se je uvrstil na 13. mesto. Tekmovala sta tudi Darko Udovič in Darinka Udovič iz OZVVS Brežice. Darko se je uvrstil na 10. mesto. Skupno je bilo prijavljenih 16. tekmovalcev. Čestitke vsem.

V Sevnici pa se je udeležila 3. članska ekipa veteranov OZVVS Krško v lovljenju rib na plovec in zasedla  2. mesto. Ekipo so sestavljali Jože Gabrič, Janez Kozole in Željko Černelič. Osvojili so pokal in diplomo. Jože Gabrič je prejel tudi pokal za nastarejšega ribiča.

Tudi njim čestitke.

Vinko Virant