38. pohod borcev, veteranov in častnikov na Triglav

Rudno polje

R A Z P I S

38. spominskega pohoda združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS in SEVER) in Slovenskih častnikov na Triglav

Spominski pohod posvečamo Triglavu - simbolu slovenstva in partizanskim patruljam, ki so se v boju za svobodo povzpele na vrh v letu 1944 in v letu 1991.

Pohod in zaključna prireditev predstavljata eno od osrednjih

 vsakoletnih domovinskih prireditev v Sloveniji.

 

1. PROGRAM POHODA

38. spominski pohod bo  v petek, 12. in soboto, 13. julija 2024.. Na pot bomo krenili v petek, 12. julija ob 6-ti uri z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih tradicionalnih smeri na pot krenejo po svojih programih in s svojim varovanjem.

Iz Rudnega polja nas bo pot vodila nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13:00 uri krajša kulturna slovesnost.

V slučaju slabega vremena se start pohoda prestavlja za eno uro, do 11-h, ko bo sprejeta končna odločitev – pohod DA ali pohod ODPOVEDAN!!

Vzpon na vrh od doma Planika in Triglavskega doma bo organiziran samo v zanesljivem vremenu.

Po slovesnosti na vrhu Triglava bomo sestopili k Triglavskemu domu na Kredarici. Vsem združenjem priporočamo, da pohodnike opremijo s svojim praporom, ki ga bodo ponesli na vrh Triglava oziroma na Kredarico. Posamezna združenja naj organizatorju sporočijo udeležbo na gori s praporom. Prevoz praporov s helikopterjem na relaciji Rudno polje – Kredarica in nazaj bo možen, če bo vreme dopuščalo let helikopterju.

 

Ob 16:00 uri bomo pred Triglavskim domom na Kredarici obeležili naš pohod in njegovo zgodovinsko izročilo na proslavi s pozdravnim nagovorom in kulturnim programom. Program bomo pričeli z mimohodom praporov vseh združenj po protokolu, ki ga določi praporščak ZVVS. Če pohod na  vrh ne bo mogoč, bo proslava na Kredarici predvidoma ob 15:00 uri – odvisno od vremena. Po tej slovesnosti bomo druženje nadaljevali v okviru dovoljenih ukrepov.

Želja je, da bi kulturni program na Kredarici izvajali kulturniki iz vrst pohodnikov. Vabimo pevce, recitatorje in druge, da pripravljenost za nastop javijo organizatorju, ki bo pripravil vse potrebno za usklajeno nastopanje.

Odhod s Kredarice nazaj na Rudno polje bo v soboto, 13. julija, ob 7. uri.

V soboto, 13. julija bo od 10:00 do 12:30 ure za vse udeležence pohoda na Rudnem polju organizirana prehrana, enolončnica - kosilo. Po tej uri prehrane NE BO več mogoče dobiti!

Ob 13:00 uri bo na biatlonskem stadionu na Rudnem polju zaključna prireditev.

Prireditve se bomo pohodniki udeležili s postrojem ob 12, 45 uri, s  svečanim prihodom pohodnikov v spremstvu praporov na prireditveni prostor..

2. ZBIRANJE PRIJAV

Število prijav pohodnikov je neomejeno. Število prenočišč v Triglavskem domu na Kredarici in Planiki ne omejujemo več. Območna Združenja za svoje pohodnike nočitev sporočijo na zahtevanem obrazcu.                   

Organizator je rezerviral vsa raazpoložljiva prenočišča na Kredarici in Domu Planika.

Prijave poslati na predpisanih obrazcih do vključno ponedeljka, 24. junija 2024 na:

ljubljana.zvvs@zvvs.si

Kasnejših prijav ne bomo sprejemali, možne so samo posamezne spremembe v okviru Združenj do 29. junija !!

S 7. julijem bo narejen končni spisek, na osnovi katerega bodo izvršene rezervacije

in razdeljeno boni za posamezne koče.

Prevzem majic,  značk in bonov za posamezne skupine mora biti organizirano tako, da ena oseba prevzame ves materijal za vse člane skupine. Po dogovoru bo prevzem možen že v sredo, 10. 07. od 11-ure dalje v hotelu Center na Pokljuki, sicer pa v četrtek, 11. 07. od 10-ure dalje v sprejemni pisarni pohoda na Rudnem polju. Vsaka skupina vnaprej določi svojega predstavnika, zadolženega za pravočasno podelitev posameznikom.

Skupine, ki želijo bone za prenočišče in prehrano prevzeti na Kredarici naj to obvezno navedejo v prijavi, preostanek artiklov v vrečki pa prejmejo v soboto, 8. julija  na Rudnem polju Pokljuki.

3. ORGANIZACIJA NOČITEV

Organizator bo v hotelu CENTER na Rudnem polju in Vadbenem centru SV  na Pokljuki rezerviral razpoložljiva prenočišča za pohodnike iz oddaljenejših krajev, ki bi želeli dan pred pohodom s četrtka na petek prespati na Pokljuki, ter s petka na soboto na Pokljuki.  Rezervacijo prenočišča v hotelu CENTER si pohodniki zagotovijo sami po  telefonu številka 04 532 00 00 ali na E- naslov info@center-pokljuka.si  v času do ponedeljka, 08. julija 2024.

Rezervacije bodo izvršene po vaših željah.  Velja načelo, kdor se prej prijavi - prej dobi prostor. Blok za prenočitev v posamezni koči ostane pri pohodniku in služi kot dokazilo rezervacije prenočišča.

Pohodniki željo za prenočišče v vojašnici na Pokljuki, na Kredarici in  v domu Planika navedejo v prijavnici, Območna združenja pošljejo skupno prijavnico za svoje člane na  Območno združenje VVS Zgornja Gorenjska do dogovorjenega roka. Rezervacijo v Staničevem domu si Združenja zagotovijo sama.

V PRIMERU SPREMEMB BOSTE PRAVOČASNO OBVEŠČENI!

Nasvidenje na pohodu!

                                                                     

PREDSEDNICA ORGANIZACIJSKEGA ODBORA                                                                                                                                          

Danijela MANDELJC