23. veteranske športne igre - Postojna

POstojna

V soboto, 8. junija 2024 so bile v Postojni uspešno zaključene že 23. veteranske športne igre.
Kot vsako leto se je dogodka, ki ga skupa organizirata Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever udeležilo veliko število športnih navdušencev in  njihovih navijačev. Soorganizatorja sta bila OZVVS Snežnik in ZPVD Sever Primorska in Notranjska brez katerih ne bi mogli izvesti tako uspešne prireditve. Vsem, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi iger gre vsa pohvala in zahvala za vloženi trud.
Prijavljenih je bilo 179 ekip v šestih različnih športnih disciplinah, skupaj je bilo na prizorišču skoraj 1000 udeležencev. Letošnja prireditev je bil vsaj v uvodnem delu nekoliko drugačna, saj smo jo popestrili s prihodom slovenske olimpijske bakle. Olimpijski komite Slovenije izvaja posebno akcijo prihoda slovenske olimpijske bakle z obiskom vseh slovenskih krajev. Ker je bakla obiskala občino Postojna ravno na dan naših iger, smo se z veseljem priključili v projekt ter tudi sodelovali z našimi udeleženci pri teku okoli stadiona.
Tekmovanja so se izvajala v šestih disciplinah in sicer: košarka-met na koš okoli rakete, pikado, streljanje z zračno puško, šah, met bombe in vlečenje vrvi.
Skupni zmagovalec 23. veteranskih športnih iger je ekipa OZVVS Dolenjska, drugo mesto je osvojila ekipa OZVVS Zg. Gorenjska in tretje mesto OZVVS Celje.
Rezultati po posameznih disciplinah:

Košarka:
1.    OZVVS Celje
2.    OZVVS Ribnica
3.    OZVVS Snežnik

Streljanje z zračno puško:
1.    OZVVS Trebnje
2.    OZVVS Dolenjska
3.    Sever Celje

Šah:
1.    OZVVS Dolenjska
2.    OZVVS Spodnja Savinjska dolina
3.    OZVVS Kočevje

Met bombe:
1.    OZVVS Celje
2.    OZVVS Brežice
3.    OZVVS Kočevje

Vlečenje vrvi:
1.    OZVVS Zg. Gorenjska
2.    OZVVS Ruše
3.    OZVVS Dolenjska

Pikado:
1.    OZVVS Dolenjska
2.    OZVVS Zg. Gorenjska
3.    OZVVS Sevnica

 

Druženje smo zaključili s podelitvijo medalj in pokalov najboljšim ekipam in prijetnim družabnim srečanjem ter si obljubili ponovno snidenje v letu 2025, kjer so svojo željo po organizaciji 24. veteranskih športnih iger izrazili veterani iz Gornje Radgone. Končno odločitev o tem pa bo sprejela skupna športna komisija obeh zvez po ogledu prireditvenega prostora in objektov za izvedbo.

 

Mitja jankovič