Vrhnika-Borovnica, 21. november 2019 / Novice
OZVVS Vrhnika-Borovnica
Domovinska ekskurzija za devetošolce OŠ Ivana Korošca Borovnica

Ob Dnevu suverenosti Republike Slovenije je OZVVS Vrhnika - Borovnica organiziralo domovinsko ekskurzijo za devetošolce OŠ Ivana Korošca Borovnica. Obiskali so vojaški muzej v Pivki in pomnike spominskim bojnim znakom oboroženih spopadov leta 1991 na območju 53. ObmŠTO Logatec. Rdeča nit celotne ekskurzije, tudi med potjo, je bila zavarovanje graditve samostojnosti in suverenosti Republike slovenije.

Vrhnika, 20. november 2019 / Novice
OZVVS Vrhnika-Borovnica
Dnevi odprtih vrat bivše vojašnice 26.oktober na Stari Vrhniki

Prireditev ob dnevu suverenosti zaznamuje tradicionalni poklon OZVVS Vrhnika - Borovnica in PVD SEVER Ljubljana-odbor Vrhnika,Logatec, ki vsako leto položita lovorov venec na spominsko ploščo, ki obeležuje odhod zadnjega vojaka JLA z Vrhnike in Slovenije.

Vrhnika, 20. november 2019 / Novice
OZVVS Vrhnika-Borovnica
Vrhnika počaščena z osrednjo slovensko proslavo ob dnevu suverenosti

Občina Vrhnika in OŠ Antona Martina Slomška sta 25.10.2019 gostila osrednjo slovensko proslavo ob dnevu suverenosti, ki sta jo organizirala ZVVS in PVD SEVER.

Vrhnika, 19. november 2019 / Novice
OZVVS Vrhnika-Borovnica
Srečanje predsedstev OZVVS

Tradicionalno srečanje članov predsedstev OZVVS Logatec, OZVVS Idrija-Cerkno in OZVVS Vrhnika-Borovnica se je letos odvilo na Vrhniki. V soboto, 5.10.2019 se nas je zbralo nekaj čez 20 in smo prijetno izkoristili lepo vreme ta dan. Srečanje je sicer nastalo pred tremi leti na pobudo in v organizaciji logaških veteranov in je spomin na sodelovanje v zadjem spopadu z JLA leta 1991, na Cesarskem vrhu.

Grosuplje, 15. november 2019 / Proslave
OZVVS Grosuplje
Letošnji Dan suverenosti smo obeležili še posebej slovesno

Dan suverenosti republike Slovenije je eden novejših slovenskih državnih praznikov pa zato nič manj pomemben. Spominja nas na 25. oktober 1991, na dan, ko je zadnji vojak JLA zapustil ozemlje republike Slovenije in je le-ta s tem pridobila celovito suverenost nad svojim ozemljem.  Za aktivne udeležence vojne za Slovenijo se je s tem dejanjem vojna tudi dejansko končala. Zato veterani vojne za Slovenijo temu prazniku posvečamo  posebno pozornost.

Cerkno, 02. november 2019 / Novice
OZVVS Cerkno - Idrija
IZJAVA PREDSEDNIKA MARJANA ŠARCA O SVEČANOSTI V CERKNEM

Ob slovesu od tukajšnjih gostiteljev je predsednik Vlade RS Marjan Šarec svoje vtise o svečanosti ob odkritju spominskega obeležja tajnemu skladišču orožja Teritorialne obrambe Idrija  in o svojem obisku v Cerknem, strnil v naslednji izjavi novinarju Janezu Platiše.  

Medvedjek, 30. oktober 2019 / Novice
OZVVS Trebnje
Na Medvedjeku položili cvetje

Na Medvedjeku položili cvetje pred Dnevom spomina na mrtve.

Cerkno, 29. oktober 2019 / Novice
OZVVS Cerkno - Idrija
PREDSEDNIK VLADE MARJAN ŠAREC JE NAGOVORIL UDELEŽENCE SVEČANOSTI V CERKNEM

Veterani vojne za Slovenijo Idrija Cerkno  so v sodelovanju z Občino Cerkno, ob prisotnosti predsednika Vlade RS Marjana Šarca, v Cerknem svečano odkrili spominsko obeležje tajnemu skladišču orožja Teritorialne obrambe Idrija.    

Krško, 28. oktober 2019 / Obvestila
OZVVS Šoštanj
Šoštanjski veterani na strokovni ekskurziji v Krškem.

Sobota, 19. oktober - lep jesenski dan, ravno prav za izlet. In se odpravimo... člani območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj, da spoznamo Krško z okolico in se seznanimo z dogodki na tem področju pred 28 leti, ko smo si Slovenci z orožjem izborili samostojno in neodvisno državo. 

Vrhnika, 28. oktober 2019 / Novice / Pomembno
Dan suverenosti 2019

Osrednja proslava ob dnevu suverenosti

Trebnje, 27. oktober 2019 / Novice
OZVVS Trebnje
Ekskurzija OZVVS Trebnje na kočevsko

  OZVVS Trebnje smo v soboto, 26. 10. 2019 organizirali in uspešno izvedli ekskurzijo na Kočevsko. Ekskurzije se je udeležilo 48 članov združenja, družinskih članov in prijateljev.  

Žirovnica, 26. oktober 2019 / Svečanosti
OZVVS Zgornja Gorenjska
Spominsko srečanje veteranov

V petek, 18. oktobra je v organizaciji Občinskega odbora Žirovnica in Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska v Čopovi hiši potekalo spominsko srečanje, posvečeno 25.  oktobru,  dnevu suverenosti.

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 23.11.2019 02:33:51 | čas izdelave strani: 0,404s