< nazaj na novice

01. marec 2011 / Obvestila

Kraj: Štore

Blatenje našega predsednika RS dr. Danila Türka

Želim se postaviti v bran predsednika države dr. Danila Türka. Vedno me je navdajal z veliko mero globokega spoštovanja, saj ima v sebi poleg ogromno drugih vrlin tudi moč plemenitosti in odločnosti, da zna premagovati različne spletke, podtikanja in nesramne laži. Njegova duhovna usmerjenost je neprecenljivo visoka in spoštovanja vredna vrlina.
Poleg lanske pobude za začetek postopka ustavne obtožbe, da naj bi z enim odlikovanjem prekršil kar 34 členov Ustave RS, je bilo to najbolj idiotsko, podlo in pritlehno dejanje posameznikov, ki so ga izvedli proti našemu predsedniku države. Ker jim tega ni uspelo izvesti takrat, je sedanja njihova nočna mora in najpomembnejša naloga dokazovanje oslove sence, ali je predsednik vedel za t. i. velikovški dogodek izpred 32 let ali ne. To je v teh današnjih kriznih časih za njih najbolj pomembno vprašanje, ki je po njihovem mnenju »življenjskega« pomena?! Dobesedno jih muči mrzlica obsedenosti, da popljuvajo in ponižujejo našega predsednika in to že od njegove izvolitve naprej. Kakšno bedno, strupeno in pokvarjeno politiko igrajo akterji teh podtikanj. Lahko jih je v dno duše sram. Če sploh imajo dušo, sramu pa zagotovo nobenega. Njim je glavni in edini cilj v življenju spletkarstvo, hujskaštvo, brezmejna aroganca, brskanje po arhivih in iskanje starih dokumentov, prekopavanje posmrtnih ostankov kolaborantov in blatenje posameznih ljudi, med drugim tudi našega predsednika države dr. Danila Türka. Takšno početje ni produktivno, nima prihodnosti in je obsojeno na propad. Tega se ti ljudje ne zavedajo. Očitno drugega ne znajo in za kaj bolj pametnega tudi nimajo nobene prave alternative, morda niti ne celo dovolj znanja, vsekakor pa ogromno prirojene hudobije in sovraštva. To počnejo med drugim tudi njihovi lakaji in njihovi lizuni na lokalnem nivoju, ki ne znajo misliti s svojo glavo. Tudi ti so ponekod pravi mojstri za razna podtikanja, blatenja in širjenja vseh mogočih laži in spletk, še posebej pred lokalnimi volitvami. To temeljito obvladajo in jim je nekako v krvi. Porazov ne prenašajo.

Nikoli pa se vsi skupaj na žalost ne odzovejo na kašno blatenje italijanskih ali avstrijskih skrajnih desničarjev, kadar pljuvajo po naši domovini, žalijo naš slovenski narod in stegujejo lovke po našem ozemlju. Tudi ko so lani v naši državi zbirali in podpisovali peticijo za ukinitev Slovenske vojske od teh ljudi ni bilo niti kanček sledu, da bi zaščitili in podprli vojsko, sedaj ko je končno naša Slovenska. Takrat vedno samo modro molčijo in se hinavsko potuhnejo. Vsa njihova navidezna borbenost, skrajna pedantnost in namišljena skrbnost za resnico ter pravico izginejo iz njihovega vsakdanjega besednjaka. Kakšna pokvarjena, barabinska in izprijena morala je to? Globoko se strinjam tudi z odločitvijo odgovornih, da se ne dovoli brskati po raznih arhivih tako v prostorih obveščevalnih služb kot tudi ne v prostorih državnega Arhiva. Tega ni nikjer na svetu. Takšno je pač moje mnenje in menim, da vsak, četudi gre za nekega »publicista«, nima tam kaj iskati.

Spoštovani bralci, ne želim delati nobeni politični opciji krivico, daleč od tega. Z vso odgovornostjo in poštenostjo, ki jo premorem, obtožujem in obsojam le posameznike, ki so del tega političnega kolesja, in ki sistematsko, prihuljeno in zelo preudarno povzročajo sovraštvo in razdor med slovenskim narodom. Čudim se ljudem, da tega ne spregledajo in na volitvah za vedno odslovijo teh pokvarjenih politikantov. Res je tudi, da v pretežni del prebivalstva namreč v teh časih udarja visoka plima razočaranj. A nas bo morda kdaj zopet ta svetli val našega poguma, ki smo ga že izbojevali v preteklosti, dvignil iz vsega tega? Tega tudi jaz ne vem. Optimizem pa seveda vsekakor vedno obstaja. Velik in znan slovenski pisatelj Miško Kranjec je takole zapisal: »Nekoč bo lepše« … jaz  pa dodajam – upam, da res!

 

Srečko Križanec

Ul. Karla Vovka 14

3220 Štore

 

 

Slikovne priloge

  • 02. 03. 2011
    Srečko Križanec,


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3508
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3442
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 07:54:38 | čas izdelave strani: 0,480s