< nazaj na novice

05. december 2022 / Pomembno

Kraj: Šmarje pri Jelšah

13. šahovski turnir ZVVS v Šmarju pri Jelšah

V soboto, 3. decembra 2022 je v Šmarju pri Jelšah potekal 13. tradicionalni šahovski turnir za prehodni pokal Zveze veteranov vojne za Slovenijo. V OZVVS Šmarje pri Jelšah smo zopet dobili priložnost, da že trinajstič gostimo šahovski turnir v Občini Šmarje pri Jelšah. Zaradi COVID 19 smo letos izvedli turnir, ki je bil planiran že v letu 2021, ampak smo zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja COVID 19 turnir izvedli v letošnjem letu.


Za prehodni pokal se je v šahiranju med seboj pomerilo kar dvajset igralcev. Šahovsko prvenstvo se je izvedlo po pravilniku za hitropotezni šahovski turnir po švicarskem sistemu. V igranju šaha so se pomerile ekipe iz Kočevja, Celja, Spodnje Savinjske doline in Slovenske Bistrice.


Prvo mesto je osvojila ekipa OZVVS Spodnja Savinjska, drugo mesto je pripadalo OZVVS Celje in tretje mesto je zasedlo OZVVS Kočevje. Pokale in medalje sta prejemnikom podelila predsednik ZŠPO Darko Sevšek in predsednik OZVVS Šmarje pri Jelšah Anton Šturbej. Predsednika sta podelila še prehodni šahovski pokal, ki po tekmovalnih pravilih pripada ekipi, ki je trikrat zaporedoma zmagala na veteranskem šahovskem turnirju. Prehodni šahovski pokal je tokrat osvojila OZVVS Spodnja Savinjska.


Za brezhibno organizacijo in izvedbo se zahvaljujem sekretarju in praporščakoma OZVVS Šmarje pri Jelšah. Za korektno sojenje pa se iskreno zahvaljujem Arbitriju Marjanu Drobnetu. OZVVS Šmarje pri Jelšah pa se zahvaljuje ZVVS, ki je zagotovila finančna sredstva za nabavo pokalov, ter za pokritje ostalih stroškov, ki so nastali v okviru 13. tradicionalnega šahovskega turnirja. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šmarje pri Jelšah se še posebej zahvaljuje vsem igralcem za udeležbo na turnirju. Vsi sodelujoči so se po končanem turnirju udeležili še skupne malice.

 

Želimo si, da bi turnir v prihodnjem letu potekal še v večji zasedbi.


Anton Šturbej
Predsednik OZVVS Šmarje pri JelšahVir: Anton Šturbej

Slikovne priloge

  • 05. 12. 2022
    Zmagovalci tekmovanja v šahu


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 165
št. pogledov trenutnega uporabnika: 159
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 09.02.2023 09:21:09 | čas izdelave strani: 0,414s