< nazaj na novice

10. oktober 2022

Kraj: Smuk nad Semičem

OZVVS Bela krajina

Belokranjski veterani na družabnih igrah in kostanjevem pikniku

 

Kot vsako jesen, smo se belokranjski veterani vojne za Slovenijo tudi letos zbrali na tradicionalnih družabnih igrah s humanitarno noto in kostanjevem pikniku na Smuku nad Semičem. Tu so nas prizadevni organizatorji pričakali s toplo malico in jesenskimi dobrotami: s pečenim kostanjem in manjšo pokušino mošta iz kleti veteranov - vinogradnikov.

 

Najprej nas je pozdravil predsednik OZVVS Bela krajina Matija Brunskole ter nam predstavil potek srečanja in vse zbrane povabil k prijavam in sodelovanju pri družabnih igrah s humanitarno noto.

 

Naše druženje sta s svojo prisotnostjo počastila županja Občine Semič Polona Kambič, ki je vse zbrane tudi nagovorila, in podpredsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo Slavko Malešič.

Med vabljenimi gosti so se družili z nami tudi predsednik PO ZVVS za Dolenjsko, delegacije veteranov iz Novega mesta, Kočevja in sosednje Republike Hrvaške iz območja Karlovačke županije, predsednik in člani Območnega združenja slovenskih častnikov Bela krajina ter člani Združenja Sever za Dolenjsko in Belo krajino.

 

V družabni igri vleki terenskega vozila je sodelovalno 6 ekip, med njimi tudi ena ženska ekipa, ki je sodelovala izven konkurence. Zmagovalna ekipa pa je bila ekipa OZVVS Novo mesto, kateri je nagrado izročil podpredsednik ZVVS Slavko Malešič, skupaj s predsednikom OZVVS Bela krajina Matijem Brunskoletom.

Tradicionalno smo ugotavljali višino obešenih suhomesnatih dobrot, kjer smo s to igro dali našemu druženju tudi tradicionalno humanitarno noto, saj smo zbrali 216,00 EUR, ki jih bomo izročili Območnemu združenju Rdečega križa Črnomelj za pomoč družini v stiski iz območja občine Semič.

 

Zanimivo druženje in prijetno vreme so nas zadržali na Smuku do večernih ur in tudi letos smo si bili enotni, da je tradicionalno jesensko druženje belokranjskih veteranov zelo uspelo, in da se naslednje leto ponovno srečamo na dobro obiskanem in priljubljenem tradicionalnem dogodku.

 

Matija Brunskole

predsednik OZVVS Bela krajina

 

Fotografije : Bojan Jakša

 Vir: Matija Brunskole

Slikovne priloge

  • 10. 10. 2022
    Udeleženci prireditve


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 223
št. pogledov trenutnega uporabnika: 216
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.02.2023 20:18:41 | čas izdelave strani: 0,437s