< nazaj na novice

08. april 2022 / Pomembno

Kraj: Novo mesto

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Dolenjska ima novo vodstvo

V petek 1. aprila se je zbralo 167 članov območnega združenja na rednem letnem in volilnem zboru. Zbor je potekal v prostorih kulturnega doma v Šmarjeti. Na začetku zbora so si udeleženci ogledali dokumentarni film Prvi strel Dolenjska 1991, ki sta ga pripravila dijaka Ekonomske šole Novo mesto – smer medijski tehnik, Maj Kerin Colarič in Nik Pribožič ob mentorstvu Tamare Rifelj. V filmu sta predstavila aktivnosti Teritorialne obrambe Dolenjske v vojni za Slovenijo. (https://www.youtube.com/watch?v=wM1mhucGlzY) Prisotne sta na začetku pozdravila predsednik združenja Anton Klobčaver in župan občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar.
V nadaljevanju sta bili predstavljeni knjigi pripadnika enote za protispecialno delovanje Damjana Luzarja »Mojih 10 dni vojne« in Zbornik Manevrske strukture narodne zaščite. Damjan je zapisal svoje občutke ter delovanje pred in med vojno za samostojno Slovenijo leta 1991.  Urednik zbornika generalpodpolkovnik v pokoju Albin Gutman je predstavil zbornik, v katerem je predstavljen nastanek in delovanje Manevrske strukture narodne zaščite v letu 1990 in 1991, s poudarkom na dogodkih na Dolenjskem.


V nadaljevanju je predsednik združenja Anton Klobčaver predstavil delo združenja v letih od leta 2017, s poudarkom na letu 2021. S tem je zaokrožil obdobje vodenja združenja, ki je bilo zaradi epidemije podaljšano za eno leto. Program dela za leto 2022 je pripravljen z upanjem, da bodo epidemiološke razmere omogočile kolikor toliko normalno delovanje članov združenja.  Po razrešitvi dosedanjega vodstva je bilo izvoljeno novo vodstvo združenja. Novo vodstvo sestavljajo: predsednik Anton Klobčaver, podpredsednik Franc Anderlič, sekretar Dušan Plut ter člani predsedstva Boris Pogačar, Dušan Vukšinič, Marjan Jerman, Srečko Hudoklin, Milan Vrščaj, Igor Povž, Zoran Leko in Vasilije Maraš. Nadzorni odbor bo deloval v sestavi Janez Bauer, Miloš Pilič in Rafko Križman. V častno razsodišče so izvoljeni Franc Smerdu, Marjan Grabnar in Silva Piškurič.


Za dolgoletno delo so bronasto medaljo območnega združenja prejeli: Milan Vraščaj, Brigita Pilič, Tatjana Mohorič, Martin Lokar in Ivan Novak. Srebreno medaljo je prejel Vasilije Maraš. Bronasto plaketo Zveze vojnih veteranov Slovenije je prejel Srečko Hudoklin. Dijakoma in mentorici je za dokumentarni film podeljeno zahvalno darilo, ki jih je  prispeval novomeški likovni pedagog in ustvarjalec Branko Šuster. Kulturni program so izvedli učenci osnovne šole Šmarjeta pod vodstvom mentorice Tadeje Molan Žinko.

 

OZVVS DolenjskaVir: OZVVS Dolenjska

Slikovne priloge

 • 08. 04. 2022
  Pregled poročil

 • 08. 04. 2022
  Delovno predsedstvo

 • 08. 04. 2022
  Podelitev tetraederja županu občine Šmarješke toplice Marjanu Hribarju

 • 08. 04. 2022
  Uvodni pozdrav predsednika OZVVS Dolenjska Antona Klobčaverja


 • 08. 04. 2022
  Letni zbor se je pričel z ogledom filma Dolenjska 1991


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 213
št. pogledov trenutnega uporabnika: 189
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 25.05.2022 00:07:34 | čas izdelave strani: 0,403s