< nazaj na novice

08. december 2021 / Poročila o delu

Kraj: Grosuplje

OZVVS Grosuplje

Ponovno se borimo

Tokrat proti nevidnemu sovražniku

 

Končuje se leto, kakršnega si nismo želeli. Toda v življenju je že tako, da na vse ne moremo imeti vpliva. Od nas samih pa je odvisno ali se bomo na izzive ustrezno odzvali in jih po možnosti premagali.

Tudi članice in člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje, se tako kot leta 1991, tudi tokrat nismo predali. Spoprijeli smo se z izzivi, ki jih je prinesel "kovidni čas". Svoje delo in aktivnosti smo prilagodili danim razmeram. Ob upoštevanju vseh ukrepov, ki jih je priporočila stroka, smo uspeli uresničiti večino nalog, zapisanih v našem programu dela za leto 2021. Izkoristili smo krajše epidemiološko zatišje ter v prilagojenih pogojih, izpeljali tako redni letni zbor članstva, kot tudi spominski pohod "Viljema Podržaja". Slavnostno smo obeležili tudi 30. obletnico slovenske osamosvojitve in osamosvojitvene vojne.

Ker je skrb za zdravje naših članic in članov ena naših najpomembnejših nalog smo izvedli tudi nekatere aktivnosti na področju športa in rekreacije. Poleg našega že tradicionalnega pohoda, smo se udeleževali tudi pohodov, v organizaciji drugih območnih združenj. Članice in člani kegljaške sekcije so vneto trenirali, ter se udeležili tudi tekmovanja. Strelci so organizirali na strelišču v Ivančni gorici društveno tekmovanje v streljanju z malokalibersko puško.

Udeleževali smo se različnih slovesnosti tako v naših treh občinah Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna gorica, kot tudi na ravni države. Zadnja takšna je bila udeležba naše delegacije na državni svečanosti ob počastitvi tridesete obletnice odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije, ki je bila v mesecu oktobru v Kopru.

Kot vsako leto do sedaj, pa smo se poklonili spominu na padle v osamosvojitveni vojni s krajšo komemoracijo in položitvijo cvetja pred spominska obeležja v vseh treh občinah. Pred dnevom mrtvih pa smo obiskali tudi grobove vseh do sedaj umrlih članov našega združenja. V skladu z našo ekološko usmerjenestjo smo na grobove namesto sveč položili biorazgradljive zastavice z našim logotipom in napisom: "Soborci v vojni, prijatelji v miru. Spominjamo se vas. "

Tako kot pred tridesetimi leti, tudi danes bijemo boj s sovražnikom, ki pa tokrat ni viden. Posledice njegovega delovanja pa so strašljive. Zato vedno in povsod opozarjamo vse naše članice in člane: "Upoštevajmo vse ustrezne ukrepe. Ne glede od koga ali kako so bili sprejeti ter tako zaščitimo tako sebe kot tudi svoje najdražje ter vse ljudi okoli nas, pred trenutno našim največjim sovražnikom imenovanim Covid. "

Na koncu pa še iskrene čestitke vsem članicam in članom ter vsem občankam in občanom ob Dnevu samostojnosti in enotnosti. Hkrati pa vam želimo tudi vesele in srečne praznične dni ter

 

SREČNO NOVO LETO 2022Vir: Franci Zorko

Slikovne priloge

  • 08. 12. 2021
    Slava jim


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 780
št. pogledov trenutnega uporabnika: 738
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.06.2023 06:38:47 | čas izdelave strani: 0,399s