< nazaj na novice

12. april 2021

Kraj: Grosuplje

OZVVS Grosuplje

Takoj ko bo to mogoče, se bomo ponovno srečali

Covid 19 je marsikomu od nas korenito spremenil življenjski slog. Proti koronski ukrepi, predvsem pa skrb za naše zdravje ter zdravje vseh okoli nas, so nam onemogočili marsikatero od naših običajnih aktivnosti. Tako so svojo dejavnost morala trenutnim epidemiološkim razmeram prilagoditi tudi različna društva  v katerih delujemo.

Eno takšnih je tudi Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje, ki že 24. leto skrbi za ohranitev pozitivnih vrednot slovenske osamosvojitve ter  osamosvojitvene vojne v občinah Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica. Naša skrb je posvečena  tudi našim članicam in članom,  veteranom vojne za Slovenijo. Zavedamo se, da večina od njih potrebuje neposredni stik in druženje s svojimi soborci, ki pa je v danih razmerah onemogočeno. Toda takoj, ko bodo razmere dopuščale bodo ponovno zaživele vse naše aktivnosti.

Ponovno se bomo udeleževali različnih pohodov in spominskih svečanosti posvečenih slovenski osamosvojitvi. Še posebno pozornost bomo posvetili dogodkom izpred tridesetih let. Zaživele bodo šahovska, kegljaška in strelska sekcija. Udeleževali se bomo veteranskih tekmovanj ter nekatera tudi sami organizirali.  Podali se bomo na izlet v kraje pomembne za slovensko osamosvojitev. Programe za vse aktivnosti imamo pripravljene. Predsedstvo združenja jih je na svojih, sicer korespondenčnih sejah, že potrdilo. Čakamo le, da nam epidemiološke razmere  omogočijo njihovo uresničitev. Takoj, ko bo to mogoče se bomo srečali tudi na zboru članov.

V preteklem letu smo bili kljub vsemu pogosto v stikih s člani združenja, čeprav največkrat le telefonsko ali pa preko elektronske pošte. Pomagali smo jim predvsem z nasveti o uresničevanju njihovih pravic, ki jih je prinesla sprememba zakona o vojnih veteranih. Ta namreč državljanom z urejenim statusom veterana daje določene  pravice že z dopolnjenim 50. letom starosti.

 Z upanjem, da se epidemiološke razmere čim prej izboljšajo želimo tako svojim članicam in članom kot tudi vsem ostalim občankam in občanom, da ostanete zdravi.  Za to pa lahko v veliki meri, z odgovornim odnosom do vseh potrebnih ukrepov vključno s cepljenjem, poskrbimo tudi sami.

Na koncu pa vsem svojim članicam in članom ter vsem občankam in občanom čestitamo ob 27. aprilu, Dnevu upora proti okupatorju in 1. maju Prazniku dela. Naj zastave na naših domovih zaplapolajo prazniku v pozdrav.

 

Franci Zorko - sekretar OZVVS Grosuplje

 Vir: Franci Zorko

Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 715
št. pogledov trenutnega uporabnika: 694
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.02.2023 21:47:32 | čas izdelave strani: 0,391s