< nazaj na novice

07. julij 2019 / Svečanosti

Kraj: Grosuplje

OZVVS Grosuplje

Za domovino ni nobena žrtev odveč

S to mislijo so se podali na  pot udeleženci letošnjega spominskega pohoda Viljema Podržaja,  ki ga vsako leto, v počastitev Dneva državnosti, organizira Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje.  Da pohod ne bo prav lahek so napovedovale že vremenske napovedi, ki so grozile z močnim dežjem. Čeprav se vremenarji včasih tudi zmotijo, oziroma  narava ubere svojo nepredvidljivo pot, žal tokrat ni bilo tako.

Člani območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje, ki združuje člane iz občin Grosuplje, Dobrepolje in Ivančna Gorica, njihovi družinski člani in prijatelji so se zbrali v soboto  22. junija 2019, pred spominskim obeležjem ob Gasilskem centru Grosuplje. Pridružili so se jim tudi predstavniki Območnega združenja  Vrhnika-Borovnica in Ribnica. Točno ob 9. uri so krenili na pot proti Magdalenski gori.

 OZVVS Grosuplje, kot  organizator, vsako leto izbere drugo traso ter s tem udeležencem pohoda pokaže najlepše in najzanimivejše kotičke naše občine. Na vmesnem cilju to je Magdalenski gori  je udeležencem pohoda, kratek postanek po strmi poti proti vrhu kar prijal. Okrepčali so se s sladkimi dobrotami, ki jih je prispevala Pekarna Grosuplje in se na kratko seznanili z nadvse zanimivo zgodovino  Magdalenske gore te ene največjih  grosupeljskih kulturno zgodovinskih znamenitosti. 

Toda vreme, ki jim je vse do tedaj bilo naklonjeno se je nenadoma spremenilo. Močan dež in veter sta jih spremljala vso pot do končnega cilja  pri Gasilskem centru v Grosupljem, kamor so se dodobra premočeni, toda kljub temu dobre volje, vrnili kmalu po 12. uri. Večina izmed njih so že »stari pohodniški mački« zato so imeli s seboj seveda suha oblačila v katere so se nemudoma preoblekli. Organizatorji slovesnosti, ki je sledila pa so iz previdnosti že prej prireditveni prostor ob pomoči grosupeljskih gasilcev preselili v prostore Gasilskega centra.

            Slovesnost je pričel zbor »Samorastniki«, ki je zapel državno himno. Nato pa so sledile točke mladih glasbenic iz OŠ L. Adamiča Grosuplje:  Maje in Ive Režek ter Ivane in Pavline Šifrar, ki so jim udeleženci slovesnosti navdušeno zaploskali.

Prisotne je nagovoril sekretar Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Grosuplje Franci Zorko. V svojem nagovoru je poudaril pomen Dneva državnosti ter ohranjanja spomina na dni, ko je Slovenija stopila na svojo samostojno pot. Ob tem je pozval vse naj ne pozabijo izobesiti zastav domovini Sloveniji v čast in ob tem je dejal: «To smo dolžni, ne samo domovini, ampak tudi vsem preteklim rodovom, ki te sreče in možnosti niso imeli«. Svečanost je zaključil zbor »Samorastniki« pod vodstvom Draga Zakrajška z dvema  domoljubnima pesmima iz njihovega bogatega repertoarja. Udeleženci pohoda in slovesnosti pa so se zadržali v prijateljskem druženju še v pozno popoldne.Vir: Franci Zorko

Slikovne priloge

 • 07. 07. 2019
  Pohodniki odhajajo na pot proti Magdalenski gori

 • 07. 07. 2019
  Pohodniki na Magdalenski gori

 • 07. 07. 2019
  Pohodniki so vsi premočeni prispeli na cilj

 • 07. 07. 2019
  "Samorastniki" so zapeli Zdravljico


 • 07. 07. 2019
  Navzoče je nagovoril sekretar OZVVS Grosuplje Franci Zorko

 • 07. 07. 2019
  Nastop mladih glasbenic

 • 07. 07. 2019
  Slavnostni nagovor

 • 07. 07. 2019
  Okrepčilo se pripravlja


 • 07. 07. 2019
  Ivana Pavlina Šifrar ter Maja in Iva Režek med nastopom

 • 07. 07. 2019
  Svečanosti so se udeležili tudi kolegi iz policijskega združenja SEVER


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1079
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1062
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.11.2022 11:58:04 | čas izdelave strani: 0,434s