< nazaj na novice

17. maj 2019 / Pomembno

Kraj: Vis

Ekskurzija OZVVS Trebnje

OZVVS Trebnje smo organizirali in uspešno izvedli dvodnevno ekskurzijo v Dalmacijo. Cilj: Vis. Ekskurzije se je udeležilo 44 članov združenja, družinskih članov in prijateljev.
Na pot smo se odpravili v poznih večernih urah v petek, 17. 5. 2019 in po nekaj postankih, v soboto zjutraj prispeli v Split. V Splitu smo se srečali z lokalnim turističnim vodičem Borisom, ki nas je popeljal po Splitski rivi in Dioklecijanovi palači. Ob 11. uri smo s trajektom odpluli na otok Vis. Vožnja je trajala približno dve uri in pol, na Visu pa smo pristali v deževnem vremenu. Po nastanitvi v edinem delujočem hotelu v Visu, nas je pričakal lokalni turistični vodič Nikola, ki nas skozi pripoved popeljal najprej do Titove špilje ter nato še po mestu Vis. Ker je Nikola domačin in pozna veliko resničnih zgodb o življenju na Visu, bi lahko dejali, da je bilo druženje z njim zanimivo in po svoje kar nekaj posebnega.
Naslednji dan nas je pot vodila do ribiške vasi Komiža. Tu smo si ogledali ribiški muzej, življenje v Komiži nekoč in danes, pa nam je na svojevrsten način predstavil vaški pesnik Pepe. Zatem smo se z ladjico odpravili nazaj proti mestu Vis. Kapitan ladjice Pjerino nam je predstavil zanimivo zgodovino sedaj turistične ladjice Ames ter nas med plovbo popeljal poleg čudovitih plaž otoka. Med drugimi smo si ogledali tudi plažo, na kateri so snemali del filma Mama mia. Zatem so prišli na vrsto ostanki raketnih in mornariških baz jugoslovanske armade. Nekoč so bili to mogočni obrambni objekti, danes pa služijo kot turistična zanimivost. V enem od podzemnih pristanišč smo pojedli kosilo in se pozneje odpravili proti mestu Vis. Tu nas je ponovno pričakal domačin Nikola, ki nam je zaželel srečno pot domov. Med vožnjo s trajektom smo uživali v razgledih po bližnjih otokih, ter se kmalu zatem z avtobusom izkrcali in odpravili na pot proti domu. Za čudovito doživetje se moramo zahvaliti tudi agenciji UI Turizem ter voznikoma avtobusa, za odlično in profesionalno vodenje pa sedaj že kar »naši« vodnici Aleksandri. Še malo, pa bo Aleksandra lahko postala tudi veteranka – seveda na področju vodenja naših ekskurzij.


Marko Kotar
Sekretar OZVVS TrebnjeVir: Marko Kotar

Slikovne priloge

 • 21. 05. 2019
  V Splitu

 • 21. 05. 2019
  Polde

 • 21. 05. 2019
  OZVVS Trebnje v Splitu

 • 21. 05. 2019
  Lojze


 • 21. 05. 2019
  Udeleženci ekskurzije

 • 21. 05. 2019
  Udeleženci ekskurzije


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 285
št. pogledov trenutnega uporabnika: 280
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.04.2020 22:01:51 | čas izdelave strani: 0,416s