< nazaj na novice

22. junij 2018 / Pomembno

Kraj: Trbovlje

Slovesnost v OŠ Trbovlje ob zaključku šolskega leta in Dnevu državnosti

V petek 22. 6. 2018 je v Osnovni šoli Trbovlje potekala slovesnost, s katero so nastopajoči učenci zaključili šolsko leto, na slovesnosti pa so obeležil tudi Dan državnosti. Nekaj več kot 520 učencev je oba dogodka proslavilo na dveh ločenih slovesnostih, saj večnamenski prostor v šoli ni tako velik, da bi vanj lahko namestili vse učence hkrati.
Posebnost tega dogodka pa je, da je organizatorka ga. učiteljica Branka Rugelj na ta dogodek povabila tudi veterane vojne za Slovenijo iz Zasavja. Dogovorjeno je bilo, da bo predsednik OZVVS Zasavje kot glavni gost in govornik na obeh slovesnostih, tam prisotne učence nagovoril in v dvajsetminutnem govoru predstavil učencem, kako je sam doživljal desetdnevno osamosvojitveno vojno.
Obe identični slovesnosti so pripravili, izvedli in povezovali učenci sami. Kot iztočnico za nagovor predsednika OZVVS Zasavje so na velikem platnu prikazali izsek iz dokumentarnega filma »Slovenija na okopih«, nato pa so vsi prisotni z aplavzom pozdravili prihod praporščaka Toneta Grebenca, ki je s praporom OZVVS Zasavje tej slovesnosti dal še bolj prazničen pridih.
Nato pa je predsednik zasavskih veteranov  prisotne seznanil z delovanjem OZVVS Zasavje, glavni del govora pa je namenil opisu dogodkov, kjer je v času osamosvojitvene vojne tudi sam sodeloval. Omenil je streljanje na nizko leteče helikopterje v Šavni peči, prevoz dr. Sama Fakina v pomoč ranjenim teritorialcem ob prvem letalskem napadu na Kum, zasedbi skladišča JLA v Pečovniku, sodelovanje pri pogajanjih o predaji vojaške zdravstvene ustanove v Rimskih toplicah, nočnih transportih streliva in minsko eksplozivnih sredstev iz skladišč JLA iz Zaloške gorice, Bukovžlaka in Bežigrada pri Celju, do spremstva vojaške ekipe iz Rimskih toplic, na predvečer odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Otroci so ta del govora poslušali z velikim zanimanjem.
Po zaključku obeh slovesnosti so se gospa ravnateljica in učiteljica zahvalili veteranom vojne za Slovenijo, z željo po nadaljnjem sodelovanju in obljubo, da se kmalu spet srečamo na kakšnem drugem dogodku.


Božo Majcen
predsednik OZVVS ZasavjeVir: Božo Majcen

Slikovne priloge

 • 16. 07. 2018
  Praporščak OZVVS Zasavje

 • 16. 07. 2018
  Božo Majcen, predsednik OZVVS Zasavje

 • 16. 07. 2018
  Učenci OŠ Trbovlje

 • 16. 07. 2018
  Udeleženci slovesnostiKomentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1111
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1111
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.11.2022 10:58:34 | čas izdelave strani: 0,412s