< nazaj na novice

29. junij 2018 / Svečanosti

Kraj: Radovljica

OZVVS Zgornja Gorenjska

Obeležitev državnega praznika

Ob Domu veteranov v Radovljici je bilo tudi letos ob dnevu državnosti spominsko srečanje članov in članic Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska. Zbrane je nagovoril predsednik občinskega odbora veteranov Radovljica Edi Ferkolj, ki je opisal svoje izkušnje iz osamosvojitvene vojne leta 1991, na to pa pripel misli, pogled na zgodovino naše Slovenije, njenih 27 let. Med drugim je dejal: » Naša zgodba se začne 26. junija 1991, v Šlandrovem domu. Enota se je takrat imenovala motorizirana protidiverzantska enota. Častniki smo se zbrali dopoldne, komandir je bil, žal že prezgodaj pokojni, Veselko Piškur, jaz sem bil njegov pomočnik, rezervni starešina pa je bil  Ivan Ratek iz Gorij.«  Odšli so na Brnik,  kjer je enota delovala pri varovanju tankovske enote JLA in med drugim v vasici Voglje spoznala bogate kmete, ki so odklonili gostoljubje, a so ga nato dobili »v gasilskem domu, pri prijaznem poveljniku gasilskega društva. En del enote pa je gostoljubje dobil pri prijaznima zakoncema Burgar, ki sta dala na razpolago celo hišo. Za takratni čas bi rekel, hotel s 5 zvezdicami. Tudi njima za vse to, še enkrat iskrena hvala. »

Zbranim pa je namenil tudi besede; » Potrebujemo zdravje, kanček sreče in veliko zdrave pameti. Ne vojne, ampak mi ljudje, s svojim bogatim načinom življenja, si bomo uničili našo zemljo. »

 

Tudi letos so pripravili športna tekmovanja, ki se jih je udeležilo 42 tekmovalcev in tekmovalk, najboljši pa so prejeli medalje.

V  streljanju  z zračno puško je zmagala Martina Šmitek , v šahu je bil najboljši Dušan Zorko, v pikadu Janez Kunstelj, v kegljanju Drago Geršak, v prstometu pa je zmagala dvojica Franci Faganel in Branko Novak.

 Srečanje je dopolnil Veteranski pevski zbor pod vodstvom Franca Podjeda.


 

 Vir: OZVVS Zg.Gorenjska

Slikovne priloge

  • 29. 06. 2018
    Slavnostni govornik


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1369
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1360
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.11.2022 12:13:26 | čas izdelave strani: 0,421s