< nazaj na novice

31. maj 2018

Kraj: KRŠKO

OZVVS Krško

DOBITNIK PRIZNANJA OBČINE KRŠKO, VETERAN ZDENKO MOHAR

Do osamosvojitvene vojne je Zdenko Mohar pri Občinskem štabu za Teritorialno obrambo Krško opravljal funkcijo vodje za logistiko, prav tako v Maneverski strukturi narodne zaščite. V maju 1990 je bil odločno proti predaji orožja jugoslovanski armadi in je skupaj z ostalimi člani Občinskega štaba TO Krško aktivno sodeloval pri organiziranju varovanja orožja. Med osamosvojitveno vojno je bil aktiven član vojnega poveljstva Območnega štaba TO za Posavje. Bil je med udeleženci ustanovnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo, član odbora zveze za Posavje ter soustanovitelj Območnega odbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo Krško leta 1996, po ukinitvi pa soustanovitelj društva OZVVS Krško. Od leta 2006 je bil dva mandata predsednik društva, kasneje pa imenovan za častnega predsednika. V času predsedovanja, se je zavzemal za obeležitev lokacij, kjer so bila tajna skladišča orožja v občini Krško- V območnem združenju pa danes skrbi za protokol, oziroma vodenje in izvedbo programa ob različnih slovesnostih.


Dobitnik priznanja Občine Krško ZDENKO MOHAR bo 7. junija 2018 prejel na Slavnostni akademiji v Kulturnem domu v Krškem.


Vir: OZVVS Krško

Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 674
št. pogledov trenutnega uporabnika: 642
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.06.2020 15:43:25 | čas izdelave strani: 0,411s