< nazaj na novice

27. maj 2018

Kraj: Gornja Radgona

OZVVS Gornja Radgona

Dan veteranov OZ VVS Gornja Radgona

Veterani OZ VVS Gornja Radgona četrto soboto v mesecu maju organiziramo športno in družabno srečanje, poimenovano "Dan veteranov". To je naš dan, ki je namenjen druženju ob jedači in pijači ter  tekmovanju v športnih igrah, seveda prilagojenim naši starostni dobi. Osem let do sedaj smo se  dobivali na Kmečkem turizmu Roškar v Lastomercih.  Zaradi zaprtja tega gostišča smo poiskali novo lokacijo. Tako smo 9. dan veteranov OZ VVS Gornja Radgona organizirali v soboto, 26. maja 2018 v Lovskem domu v Črncih. Z družinskimi člani in gosti se nas je zbralo  okoli sto veteranov. Tudi ribiči so za tekmovanje v športnem ribolovu izbrali novo lokacijo tekmovanja in sicer ob ribniku v Zgornjem Konjišču že ob 8. uri.

Družabno srečanje veteranov v Lovskem domu Črnci se je pričelo ob 15. uri. Udeležili so se ga tudi nekateri ugledni gostje: župan Občine Apače Franc Pižmoht, župan Občine Gornja Radgona  Stanislav Rojko, župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici Miroslav Petrovič, predstavnik OZ VVS Murska Sobota Štefan Flisar in delegacija RKS - OZ Novo mesto, ki so bili gostje RKS - OZ Gornja Radgona. Veterani smo se pomerili v različnih športnih disciplinah: pikadu, streljanju z zračno puško, metu bombe, šahu in balinčku. Vsem najboljšim tekmovalcem so predsednik OZ VVS Gornja Radgona Niko Brus, podpredsednik OZ VVS Gornja Radgona Milan Kuzmič in predsednik organizacijskega odbora Branko Klun, podelili zaslužene kolajne za prva tri mesta iz vsake športne discipline. Najuspešnejši med tekmovalci je bil Milan Srt, ki si je prislužil kar štiri kolajne. Prejel je dve zlati kolajni za met bombe in streljanje z zračno puško ter dve srebrni kolajni, in sicer v pikadu in balinčku. 

Druženje je trajalo do večernih ur ob prijetnih vonjavah z žara, ki sta ga pripravljala mojstra Branko Sever  in Hinko Režonja, oba iz sosednje vasi Žepovci. Za šankom je pridno delal Zvone Benko, ki je pobudnik naših družabnih srečanj. V začetku srečanja je Zvone Benko prevzel odlikovanje Red ZVVS III. stopnje, ki mu je bilo podeljeno na Glavnem zboru veteranov vojne za Slovenijo 7. aprila 2018 v Murski Soboti.

 



Vir: Spletna stran OZ VVS Gornja Radgona

Slikovne priloge

  • 27. 05. 2018
    Scena s kolajnami

  • 27. 05. 2018
    Dobitniki kolajn


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS Član



Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1351
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1344
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 17.08.2022 19:24:24 | čas izdelave strani: 0,409s