< nazaj na novice

23. maj 2018 / Pohodi

Kraj: Krašnji vrh

OZVVS Grosuplje

Veterani vojne za Slovenijo iz Grosupljega na 11. pohodu na Krašnji vrh

Pohodniki OZVVS Grosuplje smo se 5. maja 2018 odpravili proti Beli krajini, kamor nas je povabilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Bela Krajina. Povabljeni smo bili na XI. Pohod na Krašnji vrh nad Metliko.

Vreme je v začetku kazalo bolj slabo, vendar se je kasneje pokazalo celo sonce. Dobre volje smo prispeli v Metliko, kjer so nas pozdravili predsednik OZVVS Bela krajina g. Matija Brunskole, predsednik Planinskega društva Metlika, gospod Branko Brodarič in predsednica RK Slovenije Renata Brunskole, ki je domačinka v teh krajih.

Ponudili so nam okrepčila, nato pa smo se odpravili proti našemu cilju – to je Krašnji vrh. Pot je bila prijetna, domačini so nas vodili po gozdnih poteh, občudovali smo naravo, bilo je  res lepo in prijetno.

Spotoma smo se ustavili pri kraju Vinomer, kjer nam je predstavnik Zveze častnikov gospod Anton Šuklje opisal dogajanje med osamosvojitveno vojno. Tu je bil organiziran Sprejemni center za prebežnike iz JLA. Anton Šuklje je zbirni center tudi vodil. Z zanimanjem smo ga poslušali.

Po  približno treh urah  smo prispeli na cilj Krašnji vrh, kjer so nam prijazni gostitelji pripravili okusnega odojka, poskusili pa smo tudi domačo kapljico iz teh krajev.  Tudi okolica je bila zelo  prijetna, posebej zdaj spomladi, ko je vse zeleno.

Pa je  bilo treba kmalu spet na pot. S kombijem smo se odpeljali proti Metliki, med potjo pa smo se ustavili tudi na Radovici, kjer obstaja zabavna šola BRIHTNA BUČA, ki poučuje predmete iz 60 let prejšnjega stoletja, seveda po takratnih metodah. Zaradi pomanjkanja časa se pouka nismo udeležili, škoda. Pa morda drugo leto.

Poslovili smo se od naših gostiteljev, pregovorno gostoljubnih in prijaznih Belokranjcev in zagotovo se bomo vrnili tudi naslednje  leto. Vir: Jelka Janežič

Slikovne priloge

 • 23. 05. 2018
  Pohod Bela krajina 4

 • 23. 05. 2018
  Pohod Bela krajina 3

 • 23. 05. 2018
  Pohod Bela krajina 2

 • 23. 05. 2018
  Pohod Bela krajina 1Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1598
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1580
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 28.03.2023 01:21:50 | čas izdelave strani: 0,415s