< nazaj na novice

17. marec 2018 / Pomembno

Kraj: Idrija

Letni zbor OZVVS Idrija-Cerkno

V soboto 17. marca 2018 je v prostorih restavracije Nebesa, koncerna Kolektor v Idriji potekal dobro obiskan letni zbor članov Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Idrija-Cerkno.
V uvodnem nagovoru je predsednik Zorko Velikanje pozdravil vse navzoče članice in člane ter predstavnike Ministrstva za obrambo RS, OZVVS Logatec, Policijskega veteranskega združenja Sever Severnoprimorske in Območnega združenja slovenskih častnikov Idrija-Cerkno.  Zahvalil se je vodstvu koncerna Kolektor  za sodelovanje in donatorsko pomoč ker nas že vrsto let podpira pri izvajanju programa in nas gosti na letnih zborih v njihovi restavraciji Nebesa.
V priložnostnem kulturnem programu so nato  z ritmično plesnim programom nastopile učenke Osnovne šole Idrija pod vodstvom Lidije Kacin.
Člani združenja so v nadaljevanju obravnavali  in sprejeli poročilo o delu v letu 2017, v katerem je predsednik predvsem izpostavil  naslednje večje aktivnosti združenja:
-    Organizacija veteranskega prvenstva v veleslalomu v okviru Partizanskih smučin 45.
-    Izvedba literarnega natečaja za učence Osnovnih šol občine Idrija in Cerkno pod naslovom »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije« in izdaja zbornika teh prispevkov.
-    Strokovna ekskurzija za učence in njihove mentorje, ki so sodelovali v natečaju, v Park vojaške zgodovine v Pivki in v Planinsko jamo.
-    Izvedba odprtega strelskega tekmovanja z MK puško ter letno srečanje veteranov na Vojskem v počastitev dnevu državnosti.
-    Svečani dvig Slovenske zastave na drog v spominskem parku pred Osnovno šolo Idrija ob dnevu državnosti.
-    Organizacija proslav, ki smo jih v sodelovanju z učenci osnovnih šol pripravili v počastitev dneva upora proti okupatorju v Spodnji Idriji,  ob dnevu državnosti v OŠ Idrija ter ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Rudniški dvorani v Idriji.
-    Organizacija enodnevne ekskurzije za udeležence mladinskega počitniškega tabora, ki ga organizira  CŠOD Cerkno, na Vojsko kjer smo jim predstavili dogodke iz vojn, ki so se odvijale na tem območju, s posebnim poudarkom na dogodke iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo ter zgodovinske in krajinske znamenitosti Vojskarske planote. 

V svojem programu dela za leto 2018 OZVVS Idrija-Cerkno načrtuje tradicionalne aktivnosti na lokalnem nivoju in na širšem območju Severnoprimorske, sodelovanje s šolami, podjetji v obeh občinah in sosednjimi veteranskimi organizacijami. Posebno pozornost bomo namenili 50. obletnici Teritorialne obrambe Slovenije in izdaji zbornika o osamosvojitveni vojni na Idrijskem in Cerkljanskem.

V svečanem delu zbora so zaslužnim članom za  njihovo požrtvovalno in uspešno delo v združenju, podelili priznanja Zveze veteranov vojne za Slovenijo, ki so jih prejeli: Marko Mikuž, Boris Novoselac,  Drago Feltrin in Alfred Pregelj. V zahvalo za sodelovanje in pomoč OZ VVS pa sta priznanje prejela:
Vid Šibelja iz PVD Sever in korporacija Hidria iz Spodnje Idrije.

Letni zbor so udeleženci zaključili s prijetnim druženjem ter obujanju spominov na dogodke iz osamosvojitvene vojne in na izpeljane aktivnosti v preteklem letu.

Zorko Velikanje
predsednik OZVVS Idrija-CerknoVir: Zorko Velikanje

Slikovne priloge

  • 05. 04. 2018
    Delovno predsedstvo

  • 05. 04. 2018
    Gostje

  • 05. 04. 2018
    Udeleženci letnega zbora


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1333
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1326
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 17.08.2022 19:17:43 | čas izdelave strani: 0,417s