< nazaj na novice

02. junij 2016 / Pomembno

Kraj: Tacen

Tiskovna konferenca ZVVS in ZPVD Sever

V prostorih Policijske akademije v Tacnu je danes, 2. junija 2016 potekala novinarska konferenca, ki sta jo organizirali Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever.
 
Namen in cilj sklicane novinarske konference je bil podati odgovore na netočna in zavajajoča prikazovanja podatkov v zvezi s poskusom razorožitve Teritorialne obrambe in tako slovensko javnost opozoriti tudi na druge manipulacije, vezane na obdobje osamosvojitve, še posebno na osamosvojitveno vojno.


Na novinarski konferenci so sodelovali predsednik ZVVS Ladislav Lipič, predsednik ZPVD Sever dr. Tomaž Čas, podpredsednik ZVVS Danijel Božič, generalni sekretar ZPVD Sever Anton Pozvek, član OZVVS Zgornja Gorenjska Janko S. Stušek in član PVD Sever Specialna enota Vinko Beznik.


Sklicatelji so opozorili tudi na sovražni govor, na katerega ni odločnega in pravočasnega odziva pristojnih, na blatenje vseh in vsakogar, ki ni član ali simpaziter «prave politične opcije«, kar je skrb vzbujajoče, na diskvalifikacije posameznikov in celo članov družin pokojnih, ki se uporabljajo na sejah posameznih delovnih teles Državnega zbora.
»Veterani 91 ne bomo uporabljali metodo taborjenja pred Vlado in drugimi državnimi ustanovami in se politično ali strankarsko opredeljevali, ker smo se opredelili za vrednoti kot sta POŠTENOST in PRAVIČNOST. Zato pozivamo vse tiste, ki so se naveličali stalnega ponavljanja zaslug posameznikov za osamosvojitev, da se ozrejo v prihodnost ter razumejo stališče obeh organizacij (ZVVS in ZPVD Sever), da zasluga za samostojnost naše države pripada vsem, ki so podprli politični predlog na plebiscitu ter podprli tiste, ki so v obrambi samostojnosti sodelovali.« je še poudaril predsednik ZVVS Ladislav Lipič.Vir: ZVVS

Slikovne priloge

  • 02. 06. 2016
    Sodelujoči na novinarski konferenci z leve proti desni: Danijel Božič, Janko S. Stušek, Ladislav Lipič, dr. Tomaž Čas, Anton Pozvek


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Zoran , 02.06.2016 19:39
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
VEDNO MANJ PRAVIC ZA VOJNE VETERANE - XVIII.:

VEDNO MANJ PRAVIC ZA VOJNE VETERANE - XVIII.:

V zadnjem času na raznih proslavah in prireditvah, ki se minule dni kar vrstijo, je vedno bolj izrazito občutiti dvojnost, razdor in blatenje eden drugega, kot pa zadovoljstvo, enotnost in razumevanje ter spoštovanje eden drugega.
Namesto, da bi se trudili, da pomagamo tistim vojnim veteranom, ki se težko prebijajo skozi življenje ali pa pomagali otrokom tistih, ki so žal že preminuli. Namesto, da bi se povezovali in delovali proti kršenju osnovnih človekovih pravic, določeni samo še podpihujejo nestrpnost, kar privede do novih krivic. Ko so nas vpoklicali v enote TO leta 1991 smo bili ponosni, da lahko opravimo svojo državljansko dolžnost in se na položajih nismo obremenjevali s raznovrstnimi političnimi stališči ter strankarsko pripadnostjo, ampak smo delovali enotno in častno. To, da praznujemo ob takšnem jubileju sprti in vsaksebi, prav gotovo niso cilji, ki smo si jih postavili ob začetku osamosvajanja Slovenije. Zato vse to je seveda potreben čas, a vendar je 25 let dovoljšen podatek, da povemo, da začrtana smer razvoja dogodkov ni prava in za nas, kot narod ni dobra, še manj pa koristna.
Ob jubileju raje poglejmo okoli sebe in poiščimo še vse tiste med nami, ki si še vedno niso pridobili Statusa vojnega veterana in apelirajmo na vse tiste, ki odlašajo s priznavanjem že naših pridobljenih pravic. Že zgodovina je večkrat pokazala, da edino enotni lahko uspemo izboriti že davno zapisane pravice, da o pozabljenih dolžnostih niti ne govorimo. Ob takšni situaciji bi prav gotovo vsak izmed nas na nekem področju dela in življenja lahko pomagal, da bi zanamcem lahko s ponosom pripovedovali, kaj vse smo naredili tudi za njih. Posebej to, da so ljubljeni in varni, tudi z našo pomočjo, ne pa da so še na slabšem, kot so bili pred 25 leti.
Zato vsem sodelujočim pri opravljanju nalog za obrambo Republike Slovenije v letu 1991 in ostalim, ki so vsak na svoj način prispevali svoj delež, iskrene čestitke in še na mnoga leta!

BOBU BOB
Ladislav Lipič, predsednik Združenja veteranov vojne za Slovenijo: "Veteranov preprosto ni mogoče politično ločevati, saj jih je nedeljivo v celoto povezala zgodovina."
Ponedeljek, 9. julij 2012
web.vecer.com/portal...0905804245

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2779
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2740
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.11.2022 12:47:27 | čas izdelave strani: 0,423s