< nazaj na novice

25. december 2015

Kraj: Gornja Radgona

OZVVS Gornja Radgona

Pismo predsednika OZVVS Gornja Radgona

Spoštovane veteranke in veterani, spoštovani predsednik - Ladislav Lipič

Veterani OZ VVS Gornja Radgona, smo užaljeni in zaskrbljeni ob dejstvu, kar je bilo in na kako grob in nedopusten način spleteno in uresničeno na slovesnosti v Kočevski Reki.

Vsaj tako kaže, da imamo predsednika republike, ki zastopa manjšino, ne pa vseh državljanov RS, še posebej to trdim zaradi dejstev, ki so navedena v naslovnicah medijev, da je predsedniku, g. Borutu Pahorju, uspelo združiti veteranske organizacije. Katere? Koliko? Svetovalci predsednika, kje ste bili takrat, ko je bilo dogovorjeno na KODVOS-u, kdo vse sodeluje in kdo so nosilci slovesnosti? Še dobro, da je bila na proslavi prisotna 1.Brigada SV, da na bi nekomu zadišalo po NOVI SLOVENSKI VOJSKI.

Politika na RTV, že tradicionalno medijsko podpira vse dogodke te politične opcije, v katero spada tudi Združenje za vrednote Slovenske osamosvojitve-VSO. Veterani ZVVS, smo s svojimi aktivnostmi, med katerimi je 90% domovinskih, redko omenjeni. Poročanje RTV in nagovor g. Lojzeta Peterleta je bil za nas veterane žaljiv, pod nivojem in neresničen. Trditev, da je to prvi postroj SV-Brigade Moris, je laž. V postroju so bili zmanipulirani mladeniči, ki takrat, pred 25. leti nekateri med njimi še rojeni niso bili. Bilo bi smiselno, da so v njem res takratni pripadniki, ki bi bili na ta dogodek še posebej ponosni - samo oni.

Tudi v našem koncu prelepe domovine, so vabila na to slovesnost prejeli posamezniki, ki so se udeležili Ustanovnih zborov VSO, kar pa še ne pomeni, da so s tem tudi člani omenjenega društva. O tem obstojijo podatki.

Udeležba predsednika OZVVS - VETERAN Nova Gorica, g. Srečka Lisjaka na tem mitingu, nas ne preseneča. Izrazil je popolnoma svoje prepričanje in pripadnost društvu VSO, ki pa nima večinske podpore domoljubnih veteranov iz tega združenja.

Spoštovani predsednik ZVVS-Ladislav Lipič

Vse navedbe in dejstva, ki jih navajaš v svojem pismu, so točne, v čemer te odločno podpiramo. Nikoli nisi bil do nikogar žaljiv, nasprotno, vedno si pripravljen združevati, poslušati predloge, jih tudi slišati in realizirati. Večina veterank in veteranov, združenih v ZVVS, ti daje podporo in od tebe pričakuje, da zastopaš naš skupni interes, da bomo od katere koli oblasti spoštovani osamosvojitelji, čeprav smo pripadniki vseh možnih političnih opcij. Skupna odločitev obeh veteranskih organizacij, ZVVS in PVD Sever, za neudeležbo na proslavi v Kočevski Reki, ima svoj pomen, ki smo ga  Pomurci odločno podprli.

NAJ NE BO NIKOLI POZABLJENO

Veteranski pozdrav!

Niko Brus-predsednik OZVVS Gornja Radgona

Slikovne priloge

  • 25. 12. 2015
    Logo ZVVS


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3413
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3338
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.11.2022 11:45:58 | čas izdelave strani: 0,415s