< nazaj na novice

30. september 2013 / Obvestila

Kraj: Žalec

OZVVS Spodnje Savinjske doline

Gospodje, kje ste bili doslej?

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Spodnje Savinjske doline je v letu 2011 (ob 20 letnici samostojne Slovenije) izdalo ZBORNIK – S SRCEM ZA DOMOVINO.

Avtorji prispevkov so pomembni ljudje (TO, MILICE in  družbeno politične skupnosti) s časa 1990-1991, ki so zapisali vse, kar se je dogajalo v Savinjski dolini v tem obdobju.


V ZBORNIKU so predstavljeni resnični dogodki tistega pomembnega časa za  našo domovino.


Predstavljeni so tudi posamezniki, družine, ki so brez okrevanja stopili v ospredje, tudi takrat, ko je bilo potrebno prijeti za orožje. Da 16. maja 1990 nismo oddali orožja JLA, ni bilo političnih junakov, ki bi nam sugerirali – svetovali, še manj pa strank, da naj ne damo orožja. To je bil vendar UKAZ.


Vse je viselo (bilo breme) na komandantu TO. A danes, vsi vse vedo. Končna pisna odločitev je bila še sveta za splošni ljudski odpor in družbeno samozaščito.


Skoraj ne morem verjeti, da se sedaj pojavljajo ljudje, ki niso imeli nič skupnega s trenutkom biti ali ne biti, 1990-1991, niso bili vpeti v čas, ko smo  stopili v bran svoji domovini Sloveniji.


Čudim se g. Alojzu Cilenšku, predsedniku iniciativnega odbora združenja VSO za Spodnjo Savinjsko dolino, kje je bil v tistem času odpora, kjer bi lahko navezal stike s komandantom TO, ki je bival v isti občini.


Vem, da naša veteranska (OZVVS) organizacija ni po okusu VSO, ker smo nepolitična organizacija. A vseeno g. Cilenšek, vrata so vedno odprta za dobro namerne posvete – nasvete, glede vsebine ZBORNIKA,  izpisa naslovov družin …itd.


Hudo narobe je, da se po več kot 20. letih pojavi organizacija v   ustanavljanju in želi podeliti priznanja samo nekaterim  udeležencem v vojni za samostojno Slovenijo. To smo namreč veterani ZVVS že storili pravočasno -  svečano.

 

Kje ste bili doslej?


Kot takratni Komandant TO in danes predsednik OZVVS – človek, ki se je in se še venomer zavzema za lepe medsebojne človeške odnose, lahko rečem samo to g. Cilenšek, adijo kulturni dialog in spoštovanje preteklosti.


Veterani vojne za Slovenijo smo ponosni na svoja velika dejanja in si ne dovolimo, da nam predstavljate osamosvojitelje, ki to niso bili, a danes želijo biti v ospredju.
V kolikor pa želite, da  vam kaj več pojasnim, sem pripravljen na razgovor iz oči v oči. Seveda, če vam ne bo nerodno.

S SRCEM ZA DOMOVINO!

 

Predsednik OZVVS
Spodnje Savinjske doline

Adi Vidmajer

Slikovne priloge

  • 30. 09. 2013
    S srcem za domovino


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. ZDRAVKO PLANŠAK , 21.05.2014 16:59
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
ZVVS Koroške Dravograd

Res je da se pojavljajo takšni ljudje in pri nas ni kaj boljše,pri nas nosi eden takšni celo prapor ki mislim da si je to krvavo zaslužil pravi borec iz prve vrst iz prve linije obrambe naše države ki je smrti gledal v uči in mislim da takšen je lahko samo SIMPATIZER ki se pridruži a ne prapor v roke in v našo uniformo ki ni upravičen a naš zakon je preobhlapen ker z kakšnim skritim dogovorom pristopi kod povnopraven branitel, ali vsi bi morali priložiti dokomentacijo vojaško knižico z udeležbo vežb,zborno mesto in komandantom v mirnem času in sedaj datum v poklic v obrambne naloge in zaključek z jasnim datumom a ne z nekimi pričami ki lahko kvasijo karkoli že to negre,PROSIM nekoga da mi pove ali je takšen opravičen da nosi prapor ali ne a sam sem izvedel bol po uvinkih kod pa normalno in sprašujem ostale če kaj vedo a tudi nič,tako da nismo bili obveščeni ni uničemer in kdo govori u našem imenom tam v parlimentu da so nam vzeli zavarovanje in naše pravice mislim da takšnega vodctva ne zaslužimo in mora biti takoj ZAMENJAN in nastaviti ljudi ki so nekaj resnega dali skozi a ne šalabajzerje in takšni nimajo kaj iskati med našimi poštenimi borci ali branitelji Slovenije.

Zdravko Planšak
Prve bijne linije
L.P

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3558
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3496
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 31.01.2023 07:22:42 | čas izdelave strani: 0,411s