< nazaj na novice

12. december 2012 / Srečanja

Kraj: Novo mesto

OZVVS Trebnje

Strelsko tekmovanje za pokal PVD "Sever" Dolenjske in Bele Krajine

Člani OZVVS Trebnje smo se konec novembra 2012 udeležili pokrajinskega tekmovanja veteranskih organizacij Dolenjske in Bele Krajine v streljanju z zračno puško. Organizator tokratnega tekmovanja, ki je potekalo na strelišču Strelskega društva Gorjanci v Novem mestu, je bilo PVD "Sever" Dolenjske in Bele Krajine. Na preizkušnji "mirnih rok in izostrenega pogleda"  so nastopili z dvema tričlanskima ekipama, njim pa so bile močna konkurenca ravno tako tričlanske strelske veteranske ekipe OZVVS Trebnje, OZVVS Dolenjska, OZVVS Bela Krajina in Pokrajinski odbor ZVVS Dolenjska.

 

Po pozdravnem nagovoru predsednika PVD "Sever" Boruta Likarja so se strelci posameznih ekip z nastrelitvijo pušk pripravili na začetek tekmovanja. S prvimi sproženimi streli za oceno pa se je nasmeh in vedro razpoloženje na obrazih tekmovalcev zamenjal z resnimi pogledi, usmerjenimi proti 10 metrov oddaljenimi črnimi pikami na tarčah.

Bolj ko se je tekmovanje bližalo koncu, večje je bilo pričakovanje, kako dobro se je kdo izkazal na "ognjeni črti". Razglasitev strelskih rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj ob prigrizku, pijači in prijetnem klepetu v gostinskem lokalu "Pod smrekco" je napetost ponovno spremenilo v dobro voljo. Čestitke najboljšim so prihajale od vseh udeležencev tekmovanja. Največ razloga za veselje je tokrat imela zmagovalna ekipa veteranov OZVVS Dolenjska, na drugo mesto se je uvrstila prva ekipa PVD "Sever" Dol. in Bel. Krajine, odličen uspeh pa so ponovno dosegli veterani OZVVS Trebnje (Progar Franc, Piškur Alojz in Kotar Marko) z osvojenim pokalom za tretje mesto.

Tudi v posamični konkurenci smo trebanjski veterani "okusili žlahtnost bronaste kovine", ki jo je z 178 krogi in osvojenim tretjim mestom pristreljal Progar Franc.

 

V drugi tekmi strelskega tekmovanja so se na strelski liniji "udarili" člani predsedstva PVD Sever Dol. in Bel. Krajine in Pokrajinskega odbora ZVVS Dolenjska. O zmagovalcu je odločala zadnja serija strelov , saj je bila ekipa PO ZVVS Dolenjska, za katero so streljali Jože Ribič OZVVS Dolenjska, Branko Kobetič OZVVS Bela Krajina in Miro Resnik OZVVS Trebnje za krog boljša od nasprotnikov.

 

Ob koncu iztekajočega se leta 2012 se veterani OZVVS Trebnje zahvaljujemo vsem tistim, ki nam nudijo pomoč pri izvajanju naših številnih aktivnosti, še posebno zahvalo izrekamo županom občin Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog-Trebelno. Žal pa smo pri svojem delu vedno bolj razočarani nad nespoštovanjem naših dejanj in odvzemom z zakonom že pridobljenih pravic veteranov, kar neupravičeno sedaj počne vladajoča "elita".

 

Veterankam in veteranom, državljanom Republike Slovenije čestitamo za praznik Dan državnosti in enotnosti in želimo lepo praznovanje božiča in novega leta. Praznični dnevi, ki so pred nami, naj vas napolnijo z upanjem po boljšem in prijaznejšem vsakdanu, ki nam bo s poštenim delom omogočil človeku dostojno in vredno življenje.

 

Ostanite zdravi in srečno Novo leto 2013 vam želijo veterani OZVVS Trebnje !

 

Miro Resnik, predsednik OZVVS Trebnje

Slikovne priloge

 • 30. 12. 2012
  Udeleženci strelskega tekmovanja za pokal PVD Sever - 28.11.2012.

 • 30. 12. 2012
  Hm, zanima me, kako se bo tole končalo ?

 • 30. 12. 2012
  Člani strelske ekipe OZVVS Trebnje pred odhodom na "ognjeno črto".

 • 30. 12. 2012
  Oči so bile uprte v predsednika PVD Sever DBK - najboljši strelci so...


 • 30. 12. 2012
  Veterani v pričakovanju razglasitve rezultatov tekmovanja.

 • 30. 12. 2012
  Kdo bo prejemnik teh lepih medalj in pokalov ?

 • 30. 12. 2012
  "Bronasti" med člani, Franc Progar OZVVS Trebnje

 • 30. 12. 2012
  Čestitke Jožetu, najboljšemu v ekipi PO ZVVS Dolenjska


 • 25. 12. 2012
  1. mesto in zmagovalci strelskega tekmovanja - ekipa OZVVS Dolenjska.

 • 25. 12. 2012
  2. mesto strelskega tekmovanja - ekipa PVD "Sever" Dolenjske in Bele Krajine

 • 25. 12. 2012
  3. mesto strelskega tekmovanja - ekipa OZVVS Trebnje.


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2635
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2620
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 11.07.2020 13:09:52 | čas izdelave strani: 0,435s