< nazaj na novice

03. december 2012 / Obvestila / Pomembno

Kraj: Ljubljana

TEGA SI NISMO ZASLUŽILI!

Z veliko zaskrbljenostjo in ogorčenjem spremljamo razmere v naši državi, samostojni Republiki Sloveniji, za katero smo se pripadniki teritorialne obrambe, milice in prostovoljci skupaj s prebivalci leta 1991 z orožjem v roki zoperstavili takratni jugoslovanski armadi in velikosrbski politiki.

Vendar naša predstava o samostojni in lastni državi takrat ni bila takšna, kakršno je slovenska politika iz nje uspela narediti v minulih letih. Plebiscit, podprt z veliko večino glasov državljank in državljanov, ni dal nikomur dovoljenja za pretepanje tistih, ki so to državo gradili dolga desetletja, zdaj pa so izgubili delovna mesta in pravico do najosnovnejšega – pravico do dela! Ali smo si to res zaslužili?
Ljudje imajo pravico do združevanja in izražanja nezadovoljstva, še posebej po vrsti opozoril, ki jih slovenska politika zadnjih nekaj let ni bila sposobna ne dojeti in še manj upoštevati. V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo smo mnenja, da sta vzvišenost in cinizem, ki sta bila še posebej izražena ob sprejemanju Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF) ter ignoranca nosilcev politične moči pripeljali do zadnjih dogodkov, ki jih zdaj ti isti politiki želijo prikazati kot vandalizem in nasilje ter ob tem uporabljajo besede, ki jih poznamo iz naše preteklosti in so pripeljale do prelivanja krvi.

Kraje, poneverbe, ponarejanja, kazenske ovadbe, izgube podpisov, kriminalistične preiskave v Državnem zboru - to so besede našega vsakdana! Ali so si to ljudje zaslužili in ali smo hoteli takšno državo? Je prav, da smo iz države s svetlo prihodnostjo postali država, kjer je potrebno skoraj vsak teden organizirati humanitarne koncerte in akcije in s tako nabranimi sredstvi reševati naše sodržavljane? Prav je, da smo solidarni in pripravljeni pomagati sočloveku v stiski, ne sme pa to postati način življenja v naši državi, ko se število ljudi, ki ne morejo dostojno živeti povečuje iz meseca v mesec, odgovorni pa ne storijo ničesar, da bi to drsenje v brezizhodnost zaustavili. Člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo od odgovornih zahtevamo, da prisluhnejo ljudem, ki na ulicah in trgih, kamor so bili povabljeni, izražajo svojo stisko tudi na tak način. Začnite sprejemati ukrepe, da nas boste popeljali iz krize, ki ste jo vi povzročili, skupaj s finančnimi ustanovami, ki jih sedaj rešujete na plečih ljudi, kateri sedaj upravičeno izražajo svoje nezadovoljstvo.

Veteranke in veterani kot državljani in davkoplačevalci se bomo tudi sedaj postavili v bran in zaščito ljudi, ki se borijo za svojo socialno varnost ter za socialno in pravno državo. Tako kot vsi razumni ljudje, tudi veterani obsojamo nasilje, zato pozivamo vse, da policistom pomagajo pri varovanju mirnih in dostojanstvenih protestov.

V imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Ladislav Lipič
predsednik

Slikovne priloge

  • 03. 12. 2012
    Plapolajoča slovenska zastava


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. BORIS VUKAN , 09.12.2012 19:12
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
No,pa smo tam..........

Spoštovani veterani in veteranke!

Res je,kaj je napisano,da si tega nismo zaslužili,saj smo edina država,ki jemlje veteranom,v ostalih državah so veterani spoštovani in nihče niti ne razmišlja,da bi jim kaj vzel.
Res pa je tudi,da smo že pozni in da smo predolgo čakali z takim pozivom.Na to smo opozarjali že nekaj časa,tudi sam se opozoril na to na forumu z dne 24.09.2012,pa je izgleda ta dopis bil označen kot čuden.
Vsa čast predsedstvu in predsedniku,da so nekaj takega objavili,saj ni rečeno,da se ne bo gdo obregnil na to pisanje(mislim na te politične mešetarje).

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3030
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2967
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 11.07.2020 12:43:04 | čas izdelave strani: 0,415s