< nazaj na dogodke

20. oktober 2019 / Srečanja

Kraj: Selnica ob Dravi

OZVVS Ruše

OZVVS Ruše Sožitje Mežiške doline in VDC POLŽ na 15. kostanjevem pikniku

 

ŽE 15. DRUŽENJE OB KOSTANJIH

 

Jasno in sončno oktobrsko jutro je v nedeljo trinajstega obetalo lep in topel dan.

Že petnajsto leto zapored so prišli v goste k ruškim veteranom  uporabniki iz društva SOŽITJE Mežiške doline in iz ruške ter mariborske enote VDC POLŽ.

Tudi letos smo se zbrali pri CŠOD Škorpijon, okoli petdeset je bilo uporabnikov in njihovih spremljevalcev, kar nekaj pa tudi tistih, ki smo, pod skrbno organizacijo Marka Praprotnika, za srečanje poskrbeli. Jutranjim prijateljskim objemom in pozdravom je sledila bogata kobanska malica s čajem in kavo.  Okrepljeni smo se  nato odpravili  na že tradicionalno nabiranje kostanjev, ki jih varovanci s Koroške radi odnesejo s seboj, saj kostanji pri njih zaradi ostrejše klime ne uspevajo.

Druženje smo to pot nadaljevali na gostoljubni domačiji Grace, pri gospe Hermini, ki  je bila dolga leta oskrbnica na Žavcarjevem vrhu. Ker je bilo letos jubilejno, že petnajsto druženje, smo ga obarvali še posebej svečano. Uporabniki iz društva Sožitje so se lepo urejeni  predstavili s svojim zborom. Njihovo petje, ki  je bilo neverjetno ubrano, je spremljal samouki harmonikar. Vse pesmi so pevci znali na pamet in bilo jih je toliko, da so svoj koncert razdelili na dva dela. V predahu je vse zbrane pozdravil Marko Praprotnik, ki je organizacijo teh druženj prevzel od žal že pokojnega prijatelja Ivana Svenška – Iveka.  Iveka smo se s hvaležnostjo spomnili z nekaj trenutki tišine, nato pa se je Marko zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem  za pomoč pri organizaciji druženja. Nekaj besed je dodal Tone Sračnik, dolgoletni predsednik OZ VVS Ruše, ki je nosilec teh aktivnosti. Besedo je dobila tudi  gospa Tončka Vrbnjak, ki se je v imenu uporabnikov in spremljevalcev s Sožitja zahvalila za vabilo in vse, kar smo za vabljene pripravili ter gospodinji predala izdelke rok njihovih uporabnikov. Besede poglobljenega razmišljanja o življenju, pa tudi veselja in hvaležnosti za ta druženja je izrekla še  Nataša Hiter Ravnjak, vodja enote Polža v Rušah in  prav tako poklonila nekaj drobnih izdelkov njihovih uporabnikov. Oboji so prejeli nekaj izvodov glasila Obudimo besede iz KUD-a Franjo Sornik Smolnik, kjer uporabniki Polža vsako leto objavljajo svoje prispevke, letos pa je svojega dodala tudi mama enega od uporabnikov iz Sožitja.

Bogatemu uvodu v druženje  je sledilo kosilo. Gospodinja je pripravila odlični gobovo in zelenjavno juho z mesom. Med vsem tem dogajanjem nas je obdajal mamljiv vonj  kostanjev, ki so se pekli in so bili po obroku ob sladkem moštu skupaj s pecivom, ki so ga napekle mnoge gospodinje, prava  poslastica.

 Pevci so s seboj prinesli tudi ozvočenje, harmonikar je inštrument zamenjal za mikrofon in druženje ob spremljavi glasbe lepšal s prepevanjem slovenskih zimzelenih skladb, nekaj pa jih je zapela tudi ena od članic zbora, nekatere pesmi pa smo prepevali kar vsi skupaj.

Sproščeno in nasmejano  druženje je trajalo že kar nekaj časa, ko je Marko napovedal presenečenje. Za 15.rojstni dan naših druženj, je ena od donatorskih gospodinj spekla veliko torto. Predstavnika iz Sožitja in Polža sta upihnila svečke in zarezala vanjo, gospa Hermina pa je poskrbela, do je prav  vsak uporabnik košček torte tudi dobil.

Polni notranje radosti in hvaležnosti za to povezanost smo se razšli odločeni, da bomo kostanje skupaj nabirali in pekli tudi prihodnjo jesen. 

 

 

                                                                                                        Dragica Jurše

 Vir: Janez Pušnik

Slikovne priloge

  • 20. 10. 2019
    skupinska

  • 20. 10. 2019
    zbor

  • 20. 10. 2019
    dobrote


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1073
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1060
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 01.04.2023 07:09:57 | čas izdelave strani: 0,393s