< nazaj na dogodke

08. april 2019

Kraj: Hrastnik, Delavski dom

OZVVS Bela krajina

Glavni zbor ZVVS 2019

V soboto, 6. aprila 2019, je v Delavskem domu v Hrastniku potekal letošnji Glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Zbora smo se udeležili tudi belokranjski veterani: član predsedstva ZVVS, praporščak s praporom PO ZVVS Dolenjska in Bela krajina, delegati in prejemniki priznanj ZVVS.

 

Belokranjci smo pravočasno prispeli v hrastniški Delavski dom, kjer so se že zbirali naši tovariši – veterani iz vse Slovenije. Zasedli smo svoja mesta in ob zvokih himne, ki jo je intonirala hrastniška rudarska pihalna godba, se je začel svečani del letošnjega zbora, v katerem so nas ob lepem kulturnem programu nagovorili najvišji predstavniki ZVVS in ugledni gostje. Osrednji govornik pa je bil minister za obrambo Karel Erjavec. Vsi govorniki s poudarili pomen naše organizacije in se nam zahvalili za naš prispevek v obrambi osamosvojene Slovenije in za naše delo v organizaciji.

 

Sledila je podelitev najvišjih priznanj ZVVS, pri kateri smo bili udeleženi tudi belokranjski veterani. Predstavnik Pokrajinskega odbora za Dolenjsko, naš častni predsednik Slavko Malešič, je prevzel zahvalo in priznanje za pripravo zbornika »Teritorialna obramba Dolenjske 1968-1995« in za pripravo biltena ob 20. obletnici delovanja OZVVS Bela krajina. Sledila je podelitev priznanj posameznikom: zlato plaketo ZVVS so prejeli naši člani in članice Slavko Gračan, Marija Grabrijan, Ivanka Kobetič in Andrej Videtič, red ZVVS III. stopnje pa sta prejela Jože Kočevar in Peter Golobič.

 

Sledil je odmor za kosilo, nato pa smo po izvedenem veteranskem dejanju nadaljevali z delovnim delom glavnega zbora. Po izvolitvi organov zbora in sprejemu poslovnika o delu zbora so nam bila predstavljena poročila o delu v preteklem letu, ki smo jih soglasno potrdili. V nadaljevanju pa nas je pritegnil program dela za leti 2019 in 2020 ter finančni načrt za leto 2019. Predstavljene pa so nam bile tudi spremembe in dopolnitve statuta ZVVS. Vse predloge smo sprejeli.

 

Po zaključnem nagovoru predsednika ZVVS gen. Ladislava Lipiča smo se poslovili od veteranskih tovarišev iz vseh koncev naše domovine.

 

Fotografije: Peter Golobič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 08. 04. 2019
    Udeleženci zbora


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 993
št. pogledov trenutnega uporabnika: 973
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 17.08.2022 18:30:34 | čas izdelave strani: 0,461s