< nazaj na dogodke

22. februar 2019

Kraj: Kanižarica pri Črnomlju

OZVVS Bela krajina

Letni zbor belokranjskih veteranov

V petek, 22. februarja 2019, smo se belokranjski veterani vojne za Slovenijo srečali na letnem zboru v Gostišču Štajdohar v Kanižarici pri Črnomlju. Poleg petnajstih gostov se nas je zbralo kar 175 članov OZVVS Bela krajina.

 

V prijetnem in bogatem kulturnem programu, ki ga je lepo povezovala Maja Brunskole, so se nam predstavili mladi belokranjski umetniki: pevka Viviana Kukar, violinistka Ema Starešinič in plesalec Jernej Kozan, zapeli pa so nam tudi člani Lovskega pevskega zbora ZLD Bela krajina.

 

Po izvedenem veteranskem dejanju smo prešli k sami vsebini zbora: po izvolitvi organov zbora so svoja poročila podali predsednik, sekretar, častno razsodišče in nadzorni odbor. V svojih poročilih so vsi poudarili uspešno in skrbno delo v preteklem letu, ko je naše OZVVS praznovalo 20-letnico svojega delovanja. Zato smo dosedanjemu vodstvo tudi soglasno podelili razrešnico.

 

Ker je za naše združenje letošnje leto tudi volilno, smo v nadaljevanju pristopili k izvolitvi novih organov OZVVS Bela krajina. V nastopajočem štiriletnem obdobju nas bodo tako vodili: predsednik Matija Brunskole, podpredsednik Martin Henigsman, člani predsedstva Anton Kambič, Robert Konda, Martin Jaklič, Andrej Videtič, Bojan Jakša in Janez Škrinjar, sekretar Božo Šober, častna predsednika pa sta Branko Kobetič in Slavko Malešič.

 

Novoizvoljeni predsednik Matija Brunskole je nato predstavil načrt dela za leto 2019, ki smo ga soglasno sprejeli.

 

Sledili so pozdravni nagovori gostov, ki so vsi poudarili dosedanje uspešno sodelovanje z našim združenjem z željo, da tako ostane tudi v prihodnje.

 

Zbor smo nadaljevali s svečanim delom: podelitvijo članskih izkaznic in priznanj. Letos je priznanja prejelo trinajst naših članov in Tiskarna Bucik iz Semiča.

 

Kot običajno smo letošnji zbor zaključili ob prigrizku in pijači s tovariškim druženjem, nato pa smo se poslovili z mislijo na srečanja v letošnjih aktivnostih OZVVS Bela krajina.

 

Fotografije: Peter Golobič in Bojan Jakša

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 25. 02. 2019
    predsedstvo zbora


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 951
št. pogledov trenutnega uporabnika: 934
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 17.08.2022 19:32:15 | čas izdelave strani: 0,420s