< nazaj na dogodke

18. junij 2017

Kraj: Kanižarica pri Črnomlju

OZVVS Bela krajina

Strelsko tekmovanje belokranjskih veteranov

Tudi letos smo belokranjski veterani, združeni v OZVVS Bela krajina, v počastitev Dneva državnosti organizirali in izvedli že 11. ekipno tekmovanje v streljanju z vojaško pištolo.

 

Letos se je za strelsko tekmovanje prijavilo kar osem ekip: ekipa OZVVS Dolenjska, OZVVS Kočevje, PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, UDVDR RH Ozalj-Žakanje iz sosednje Hrvaške, ekipa Slovenske vojske iz vojašnice Franca Uršiča v Novem mestu, ekipa OZSČ Bele krajine in dve ekipi iz OZVVS Bela krajina.

 

Na sobotno jutro smo se zbrali v Kanižarici in se skupaj odpravili na strelišče Kluba praktičnega streljanja, kjer je vodstvo tekmovanja že pripravljalo vse potrebno. Po uvodnih nagovorih predsednika OZVVS Bela krajina Matije Brunskoleta in vodje streljanja Jožeta Kočevarja so ekipe pristopile k današnji nalogi – streljanju z vojaško pištolo 7,62 mm TT na razdalji 15 metrov v tarčo 50x50 cm, stoje s tremi naboji za preizkus in z desetimi naboji za oceno.

 

Ob brezhibnem vodenju tekmovanja in ob potrebni zbranosti ter ob natančnem delu sodniškega tima pod vodstvom Branka Kobetiča smo kar hitro zaključili današnje tekmovanje. Po družnem komentiranju opravljenega streljanja smo skupaj odšli s strelišča in se preselili na turistično kmetijo Bahor na Tanči gori.

 

Ker je bilo streljanje za nami, smo lahko poskusili vinske pridelke Bahorjevih, sledila pa je tudi malica. Ob zvokih harmonike je hitro prišel čas razglasitve rezultatov.

 

Med tričlanskimi ekipami so zmagali naši gostje iz UDVDR Ozalj-Žakanje, drugo mesto je osvojila 2. ekipa OZVVS Bela krajina, tretje mesto pa 1. ekipa istega OZVVS.

 

Med posamezniki pa je bila najboljša članica OZVVS Bela krajina Janja Metež, drugi je bil Peter Županc, član PVD Sever Dolenjska in Bela krajina, tretje mesto pa je osvojil naš gost iz Hrvaške Vjekoslav Vidović.

 

V sproščenem vzdušju je kar prehitro napočil čas slovesa, seveda ob obljubi, da se drugo leto zopet srečamo na tekmovanju, s še boljšimi rezultati.

 

 

Fotografije:    Bojan Jakša

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 18. 06. 2017
    skupinski posnetek vseh ekip


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 7237
št. pogledov trenutnega uporabnika: 7223
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 09:39:24 | čas izdelave strani: 0,406s