< nazaj na dogodke

05. oktober 2016

Kraj: Vojašnica Franca Uršiča Novo mesto

OZVVS Bela krajina

Dan Teritorialnega polka 72. brigade

V torek, 4. oktobra 2016 je Teritorialni polk 72. brigade Slovenske  vojske, ki domuje v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu, praznoval svoj dan. Na praznovanje so povabili tudi člane OZVVS Bela krajina, ki smo se vabilu z veseljem odzvali.

 

Po uvodnih taktih slovenske himne nas je najprej pozdravil poveljnik Teritorialnega polka polkovnik Vasilije Maraš. V svojem nagovoru se je svojim sodelavcem – pripadnikom polka zahvalil za vestno in predano delo.

 

V nadaljevanju je poveljnik podelil medalje in zahvale najzaslužnejšim pripadnikom enote. Med njimi je bilo kar nekaj Belokranjcev, ki službujejo v tej enoti.

 

Nato je za govorniški pult stopil brigadir Franc Koračin, poveljnik 72. brigade SV. Poudaril je, da je ponosen na polk, ki danes praznuje, saj je le-ta uspešen in sledi svojemu poslanstvu.

 

Majorka Andreja Kapušin, ki je prireditev povezovala, nas je nato povabila k ogledu filma, za katerega je Miran Zupančič posnel prispevke in jih povezal v film. V filmu smo lahko sledili vsem pomembnejšim dogodkom v teritorialnem polku, ki so se zvrstili v zadnjih dvanajstih mesecih: podelitev bojnega prapora enoti, delovanje inženircev pri zaščiti državne meje, 25-letnica vaje Premik '91, odprtje informacijske pisarne SV v Črnomlju, konvoj SV v Trebnjem in Mirni Peči, 25-letnica Slovenske vojske, obisk osemstotih srednješolcev v vojašnici, osrednja vaja SV Takojšen odgovor 2016.

 

Po filmu smo si na platnu ogledali še fotografije nekaterih dogodkov, ki jih film ni zajel, saj je bilo vseh dogodkov v vojašnici od začetka leta doslej kar štiriindevetdeset.

 

Na koncu so nas gostitelji povabili še na okusno vojaško kosilo v njihovi restavraciji. Z mnogimi sotovariši iz osamosvojitvenih dni pred četrt stoletja smo se nato zadržali v prijetnem pogovoru in se polni novih vtisov poslovili od prijaznih gostiteljev.

 

Slike: Peter Golobič, Miran Zupančič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 05. 10. 2016
    proslava


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 6830
št. pogledov trenutnega uporabnika: 6819
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 08:39:21 | čas izdelave strani: 0,415s