< nazaj na dogodke

30. september 2016

Kraj: Novo mesto - Cerklje ob Krki

OZVVS Bela krajina

Združena vaja

Letos je od 9. septembra dalje v Sloveniji in na Hrvaškem potekala mednarodna vojaška vaja »Takojšen odgovor«, v kateri so sodelovali pripadniki desetih evropskih držav in ZDA. V torek, 20.9.2016, so v Novem mestu pripravili dinamično predstavitev sodelovanja Slovenske vojske in posebnih policijskih enot pri obvladovanju migracij, v Cerkljah ob Krki pa so pripravili še prikaz delovanja v primeru množične nesreče. Dinamično vajo na obeh lokacijah smo si ogledali tudi člani OZVVS Bela krajina.

 

Po teoretičnem uvodnem delu, v katerem so predstavili samo vajo, smo si na terenu ogledali del, katerega podmena je bil prihod migrantov in njihov sprejem, pri katerem se je razstrelil samomorilski napadalec, dva oborožena terorista v bližnji okolici pa so obvladali kosovski vojaki s pomočjo posebne policijske enote, vključena pa je bila tudi slovenska enota policije. Le-ta je tudi z vodnim topom razstrelila nahrbtnik z razstrelivom enega od razoroženih teroristov, sicer pa naj bi bilo v vaji ranjenih osem ljudi, ki so jih s helikopterjema Slovenske vojske prepeljali v Vojašnico Jerneja Molana v Cerklje ob Krki.

 

Tudi nas – opazovalce – so z avtobusi odpeljali v Cerklje, kjer smo si v drugem delu vaje ogledali sprejem ranjencev v vojaško terensko bolnišnico Role 2. V sami bolnišnici smo si lahko ogledali opremo le-te in delo zdravstvenega osebja z ranjenci, oboje je na nas naredilo močan vtis.

 

Veterani, ki smo si ogledali vajo, smo bili enotnega mnenja, da so taki ogledi dobro organiziranih in izvedenih vaj še kako koristni, prav pa je tudi, da se seznanjamo z novostmi na tem področju.

 

Slike: Peter Golobič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 30. 09. 2016
    na vaji


Povezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 7366
št. pogledov trenutnega uporabnika: 7358
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 08:54:58 | čas izdelave strani: 0,406s