< nazaj na dogodke

05. marec 2016 / Srečanja

Kraj: Šoštanj

OZVVS Šoštanj

Šoštanjski veterani izvedli 6. letno konferenco OZVVS Šoštanj ter podelili priznanja.

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj v letošnjem letu praznuje 6 let samostojnega delovanja. V tem času je društvo izvajalo zlasti aktivnosti, povezane z ohranjanjem spomina na osamosvojitveno vojno. Najvidnejši znak teh aktivnosti je spominsko obeležje vojni za Slovenijo v Kajuhovem parku v Šoštanju. Na pobudo članov vsako leto organizira tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško ter ribiško tekmovanje. Člani se aktivno udeležujejo prireditev in družabnih dogodkov, ki jih organizirajo ZVVS Slovenije ter druga območna združenja. Društvo šteje 193 članov, od katerih je skoraj polovica aktivno udeleženih pri dejavnostih in delovanju društva.
V soboto, 5. marca 2016, je potekal redni letni občni zbor društva, na katerem so člani potrdili poročila o delovanju društva v preteklem letu in sprejeli program dela za letošnje leto. Program dela obsega organiziranje tradicionalnih tekmovanj, sodelovanje na športnih, strelskih in drugih tekmovanjih v organizaciji območnih združenj, sodelovanje na dogodkih, neposredno povezanih s spominom na vojno za Slovenijo in mnogo drugih aktivnosti.
Najpomembnejši del občnega zbora je bila podelitev bronastih plaket OZVVS Šoštanj članom, ki aktivno sodelujejo v delovanju društva od njegove ustanovitve dalje ter članom, ki prispevajo k prepoznavnosti društva z dobrimi rezultati, doseženimi na strelskih tekmovanjih. Priznanje OZVVS Šoštanj so prejeli: Leon Stropnik, Franc Ravnjak, Črtomir Urbašek, Stanislav Rajšter, Zdenko Slatnar, Roman Dreu, Alojz Konovšek, Vanda Zajc, Zdenko Zajc, Klemen Miklavžina, Ivan Juvan, Darko Menih, Franc Oštir, Robert Borovnik in Jože Čanč.
Občni zbor so zaznamovali tudi gosti, župan občine Šoštanj ter predstavniki sosednjih območnih združenj. Vsi so poudarili dosedanje dobro medsebojno sodelovanje ter izrazili željo po dobrem delovanju društva tudi v prihodnje.
 
Alenka Slatnar

Slikovne priloge

 • 09. 03. 2016
  dobitniki društvenih plaket

 • 09. 03. 2016
  svečano veteransko dejanje miru - svobode - neuklonljivosti - zmage - ponosa - spomina - opomina

 • 09. 03. 2016
  dogodek so popestrili tudi s kolturnim programom

 • 09. 03. 2016
  častni pozdrav himniPovezave


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 6467
št. pogledov trenutnega uporabnika: 6455
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 30.01.2023 01:53:28 | čas izdelave strani: 0,427s