< nazaj na dogodke

27. marec 2015

Kraj: Ptuj

OZVVS Ptuj

Letni zbor članstva OZVVS Ptuj 2015

V Petek 27. marca smo se člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj zbrali na programsko volilnem zboru članstva. Zbora se je udeležilo 134 članov.

Na zboru smo pregledali realizacijo letnega plana dela za leto 2014, ko smo bili kljub kriznim časom izredno uspešni.

Izvedli smo dve krvodajalski akciji, organizirali mednarodno ribiško tekmovanje na Ptuju, ki so se ga udeležile štavilne ekipe veteranov iz Slovenije Madžarske in Hrvaške.

V mesecu septembru smo izvedli srečanje članov s pohodom iz Drstelje na Destrnik kjer smo skupaj z Vojaškim muzejem Slovenske vojske, Občino Destrnik in Osnovno šolo Destrnik postavili razstavo na temo "Vojna za Slovenijo 1991". Razstavo si je ogledalo okrog 400 obiskovalcev. Za učence Osnovne šole Destrnik pa smo skupaj s kustosom Vojaškega muzeja SV Mladenom Horvatom pripravili vodene oglede in predstavitev dogodkov iz leta 91. V okrobru smo izvedli strokovno poučno ekskurzijo v okviru katere so nas na Letališču Brnik prijazno pričakali člani OZVVS Kranj in nam predstavili dogodke v bojih za Brnik, v nadaljevanju smo se udeležili državne proslave ob izgonu zadnjega vojaka iz Slovenije, ki je bila v Radovljici. Nato smo si ogledali čudovito dolino Vintgar, na poti domov pa se ustavili še na Brezju.

V letu 2014 so nas obiskali veterani iz Velikih Lašč, Mežiške doline, Dravograda in Gornje Radgone ter pripadniki Zdravstvene enote SV katerim smo predstavili dogodke iz vojne leta 91 na Ptuju ter jim organizirali oglede mesta Ptuj, Ptujskega gradu in Ptujske kleti.

Uspešni smo bili tudi v mednarodnem merilu saj se našega ribiškega tekmovanja udeležijo ekipe iz Madžarske in iz Hrvaške. Mi pa se vsako leto udeležimo srečanja veteranov v Bjelovarju, naša ribiška ekipa pa vsako leto zastopa ZVVS na tekmovanju na Madžarskem. Seveda pa je bilo veliko našega delovanja posvečeno boju za pravice veteranov in razveseljivo je, da je naše uspešno zbiranje podpisov za spremembo 101.člena ZUJF obrodilo sadove in nam bodo pravice, ki so nam bile neupravičeno odvzete delno vrnjene v letu 2016.

Ob koncu smo si zastavili smeli program dela za leto 2015 in se zadržali v prijetnem druženju. Veseli nas, da so se nam pri tem pridružili tudi gosti in sicer: Mestni svetnik MO Ptuj Janez Rožmarin, Delegacije OZVVS Ruše, Lenart, Celje Slovenska Bistrica in Ormož ter ZZB za vrednote NOB Ptuj in ptujskega združenja Vojnih invalidov.


Ker je bilo letošnje leto volino smo izvedli tudi volitve novih organov združenja. Ponovno so bili izvoljeni za predsednika Vlado Žgeč, za podpredsednika Stanko Žitnik in sekretarja Franci Hliš. V predsedstvo pa Milan Slana, Stanko Menoni, Franc Kozar, Zvonko Marčič, Evgen Požgai in Rado Djekič. Za predsednika nadzornega odbora je bil izvoljen Boris Jazbec in častnega razsodišča Alojz Satler.

Podelili smo še priznanja ZVVS in OZVVS Ptuj. Spominsko plaketo ZVVS so prejeli Knjižnica Ivana Potrča Ptuj in Restavracija Gastro. Bronasto plaketo ZVVS Lidija Hliš, Zlato plaketo ZVVS pa Lojze Cajnko (podeljenu mu bo na glavnem zboru ZVVS). Bronasta priznanja OZVVS Ptuj pa so prejeli Franci Hliš, Stanko Menoni in Lojze Cajnko. Čestitke!

 

Vlado Žgeč

predsednik OZVVS Ptuj

Slikovne priloge

 • 29. 03. 2015
  Dobitnik zlate plakete ZVVS Lojze Cajnko

 • 29. 03. 2015
  Podelitev priznanj

 • 29. 03. 2015
  Delovno predsedstvo

 • 29. 03. 2015
  polna dvorana Gastroja


 • 29. 03. 2015
  Naši gosti

 • 29. 03. 2015
  Naši vrli praporščaki

 • 29. 03. 2015
  Svečano veteransko dejanje


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2852
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2818
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 08:15:24 | čas izdelave strani: 0,414s