< nazaj na seznam Aktivnosti

Vrsta aktivnosti:

Kraj: Sežana, Kosovelov dom

Datum: 14. marec 2009

Izjava Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo na glavnem zboru v Sežani odločno odkalnjamo ultimativne zahteve skupine generalov, častnikov in podčastnikov nekdanje JLA po slovenskih vojaških pokojninah. Menimo, da je takšen ton pisanja neke nerazumljive in moralno povsem sporne zahteve za veterane nesprejemljiv, sama zahteva pa tudi pravno formalno neutemeljena. Slovenija je pravna država in bo ravnala v skladu z veljavno zakonodajo, upoštevajoč tudi vse pravice iz dela posamezniku ter historična dejstva, ocene in analize.

V celoti podpiramo zelo jasno stališče predsednika Republike dr. Danila Türka, da je še posebej moteč ultimativni značaj zahtev generalov. Zato tudi mi ne vidimo razloga, da bi Republika Slovenija vzpostavljala poseben preferenčni, ugodnejši pravni režim ali sklepala posebne poravnave za določitev pokojnin osebam, ki so bili častniki Jugoslovanske ljudske armade in s svojim delovanjem v oboroženih silah Republike slovenije v letu 1991 niso prispevali k samostojnosti in neodvisnosti naše države.

Veterani vojne za Slovenijo 1991 ob tem opozarjamo tudi na moralno plat omenjene zahteve, ki ni zanemarljiva. Zlasti ne zaradi dejstva, da so mnogi v usodnem času na svojo domovino Slovenijo pozabili in se do nje vedli skrajno nespoštljivo, ko se je trasirala njena samostojna in neodvisna pot v družbo demokratičnih evropskih držav. Klic domovine Slovenije so enostavno pozabili in zato zdaj nimajo nikakršne pravice, da bi od nje celo ultimativno zahtevali pravice, ki jim ne gredo.

 

V Sežani, 14. marca 2009

Slikovne priloge

  • 26. 03. 2009
    Glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo v sežanskem Kosovelovem domu


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 5196
št. pogledov trenutnega uporabnika: 5093
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 28.03.2023 00:24:56 | čas izdelave strani: 0,438s