< nazaj na seznam Aktivnosti

Vrsta aktivnosti: / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Datum: 23. september 2010

Sporočilo za javnost

V veteranskih organizacijah,  Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Združenju Sever smo v zadnjih dneh spremljali aktivnosti za ustanovitev nove veteranske organizacije. Pravica do združevanja je ustavna pravica , ki  je nikomur ne odrekamo. Presenečeni in užaloščeni pa smo bili nad odločitvijo akterjev osamosvojitvene vlade, da se ne udeležijo proslave ob 20. letnici MSNZ, 26.09.2010.


Proslava bo obeležila pomembne dogodke, kot so zavrnitev ukaza o oddaji orožja v skladišča JLA, ustanovitev projekta MSNZ ter sprejem ustavnih amandmajev, ki so omogočili neposredno poveljevanje in vodenje predsedstva SRS nad Teritorialno obrambo Slovenije, ki so pred 20 leti veliko pripomogli k uspešni osamosvojitvi Slovenije leta 1991. Po odločitvah te vlade smo veterani izvajali vse naloge v pripravah na osamosvojitev in z orožjem branili Slovenijo v osamosvojitveni vojni in pri tem izpostavljali tudi svoja življenja za skupni cilj, neodvisno državo Slovenijo.


Žalostno je, da po 20 letih nismo več vredni niti toliko, da bi nas člani tedanje vlade počastili s prisotnostjo na naši prireditvi, ki je prvenstveno posvečena obeležitvi projekta Manevrske strukture narodne zaščite.


V času, ko obe veteranski organizaciji, ZVVS in Sever uspešno sodelujeta pri različnih projektih in ko  razlik v pogledih na delovanje veteranskih organizacij med njima ni več, je toliko bolj nerazumna odločitev o novi veteranski organizaciji.
Kakšne nove resnice naj bi zastopala nova organizacija? Ali smo do sedaj o osamosvojitveni vojni govorili samo laži in potvarjali zgodovino?


Trditev, da smo v veteranskih organizacijah lahko člani samo pripadniki oboroženih formacij pa je čista laž. Predlagamo jim, naj si preberejo statut obeh organizacij, ki je zelo širok in omogoča članstvo bistveno večjim skupinam ljudi, kot so opredeljeni v Zakonu ovojnih veteranih.


Janez Pajer
predsednik

Slikovne priloge

  • 23. 09. 2010
    20. obletnica MSNZ


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja jože jože kuhar , 26.02.2011 19:02
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
komentar

Sploh nevem, kaj vam je iščete konflikte, pustite naj delajo!!!!!!!!

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4760
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4697
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 28.03.2023 01:12:28 | čas izdelave strani: 0,411s