< nazaj na seznam Aktivnosti

Vrsta aktivnosti:

Kraj: Ljubljana

Datum: 19. januar 2009

Pri predsedniku vlade Republike Slovenije gospodu Borutu Pahorju

Obveščam vas, da je v ponedeljek, 12. 01. 2009 predsednik vlade Republike Slovenije g. Borut Pahor sprejel delegacijo Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Delegacijo so sestavljali člani sekretariata ZVVS: Janez Pajer, Janko S. Stušek, Rina Klinar in Mitja Jankovič.

Na srečanju smo predsednika vlade seznanili z delovanjem naše organizacije in ga informirali o temah, ki bi jih želeli v mandatu te vlade dopolniti in urediti.

Izrazili smo željo po dopolnitvi in spremembi Zakona o vojnih veteranih. Dogovorili smo se, da bomo predlog sprememb zakona poslali v kabinet predsednika vlade, kjer bodo preučili naš predlog in če bo izvedljiv, bo uvrščen v parlamentarno proceduro.

Ravno tako smo ga seznanili z željo, da se veteranski dodatek ne šteje več v skupni dohodek, ter o možnosti, da imajo veterani prednost pri zaposlitvi preko javnih del.
Dogovorili smo se, da bomo na ministrstvo za zdravstvo naslovili pobudo, s katero bi želeli veteranom zagotoviti prednostno obravnavo oz. ustanovitev dispanzerjev za vojne veterane.
Podana je bila tudi pobuda o ustanovitvi urada za vojne veterane. Predsednik vlade nas pri tem opozoril, da se nahajamo v času, ko sam zmanjšuje določene službe in urade in, da bi pobuda za ustanovitev novega urada ne bila smiselna. Je pa o tem pripravljen razmisliti v finančno bolj stabilnem obdobju.
V imenu ZVVS smo izrekli tudi podporo državi o odnosu do Hrvaške. Predsednik se je zahvalil za podporo in o tej temi se je razvil kar zanimiv pogovor, saj je sam hotel slišati tudi naše mnenje o odnosih do Hrvaške.
Govorili smo tudi o financiranju zveze. Seveda v naslednjem letu ne moremo pričakovati povečanja sredstev, pomembno pa je tudi, da ne pride do zmanjšanja le teh.
Dotaknili smo se tudi protokolarnih zadev in poudarili predvsem nezadovoljiv odnos do praporščakov na državnih proslavah in nasploh premajhno pojavnost veteranov. Tudi sam predsednik je v preteklosti opazil to pomanjkljivost in predlaga, da mu sporočimo naše predloge, ki jih bo posredoval na pristojne službe.
Predlagal je tudi, da bi vsi veterani izbrali skupen dan veterana, na katerem bi se srečale vse veteranske organizacije, ter se sam ponudil za slavnostnega govornika na takšnem srečanju.

Kljub veliki zasedenosti, si je predsednik vlade za srečanje z našo delegacijo vzel kar nekaj svojega časa. Poudaril je, da so takšna srečanja koristna in potrebna.

S tem srečanjem je potrdil, da je naša organizacija pomembna tudi na državnem nivoju in od nas pričakuje, da še naprej izvajamo svoje naloge in poslanstvo, kot je to zapisano v našem statutu in zaradi katerega imamo tudi status društva, ki deluje v javnem interesu na področju obrambe.

generalni sekretar ZVVS
Mitja JANKOVIČ

Slikovne priloge

  • 24. 02. 2009
    Pri predsedniku vlade RS

  • 24. 02. 2009
    Pri predsedniku vlade RS


Komentarji

uporabnik izraža strinjanje g. ANTON KAJBIČ , 22.02.2011 20:34
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Bodimo močni!!!

Strinjam,se,v slogi je moč!!

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. BRANKO BRINJEVEC , 07.02.2010 18:59
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
UGODNOSTI.

Apeliram,na vsa združenja,da se zavzamemo in skupaj poskušamo doseči nekaj več za nas,v smislu več ugodnosti za nas veterane.Menim,da dozdajšnje ugodnosti niso dovolj,zato bi bilo potrebno si izboriti,da ima ugodnost pravi pomen,da iztopa v pravem pomenu besede.

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4092
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4029
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.11.2022 09:03:48 | čas izdelave strani: 0,398s