< nazaj na seznam Aktivnosti

Vrsta aktivnosti: / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Datum: 02. februar 2017

STALIŠČE POKRAJINSKEGA ODBORA ZVEZE VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO SEVERNOPRIMORSKE V ZVEZI Z OBJAVAMI PRISPEVKOV O VOJNIH VETERANIH NA NOVA 24TV


Na Nova 24 TV sta bila konec decembra 2016 objavljena dva prispevka,  ki na podlagi neresnic in manipulacij navajata vrsto neupravičenih očitkov predsedniku Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) upokojenemu generalmajorju Ladislavu Lipiču in glasilu Veteran, posredno pa tudi naši organizaciji. Ker se nekaj takega ni zgodilo prvič in ker večkrat izrečena laž postane resnica,  veterani vojne za Slovenijo na Severnoprimorskem čutimo potrebo, da  javno izrazimo svoje mnenje o tem.
Obžalujemo, da se v tem in nekaterih drugih medijih, z izgovorom prikazovanja resnice, objavljajo prispevki, ki s svojim načinom pisanja skušajo vnašati razdor in sovraštvo med ljudi ter med nas veterane vojne za Slovenijo. Normalno je, da med državljani obstajajo razlike v pogledih in še marsičem, ampak demokratični princip, na katerega prisegamo, naj bi spodbujal strpen dialog s ciljem iskanja skupnih rešitev, ne  pa poglabljal razlik in razprtij.
Veterani vojne za Slovenijo, združeni v ZVVS, smo leta 1991 enotno stopili v bran novi državi, neglede na razlike v svetovnonazorski ali politični usmerjenosti.  Cilj nam je bila samostojna država slovenskega naroda, gospodarsko uspešna in socialno pravična, ki bo omogočala dostojno življenje vsem državljanom. To daje legitimnost pričakovanju članstva, da se predsednik ZVVS in drugi predstavniki ter člani organizacije javno odzivajo na pojave, ki pomenijo odstopanje od ciljev in vrednot, za katere smo leta  1991 prijeli za orožje.
Tudi veterani vojne za Slovenijo Severne Primorske nismo v vseh podrobnostih vedno povsem enakih pogledov. Vendar  poskušamu in uspevamo po strpni izmenjavi mnenj najti skupno pot naprej s ciljem uresničevanja poslanstva naše organizacija v korist članstva in družbe.
Enotni smo v podpori predsedniku ZVVS generalmajorju Ladislavu Lipiču. Predvsem cenimo to, da s svojo umirjeno, a odločno besedo, tudi s spoštovanjem različnosti, usmerja in vodi delovanje naše organizacije pri uresničevanju njenega poslanstva in skupno sprejetih usmeritev na načelih poštenosti in pravičnosti, demokratičnosti, tovarištva, visoke stopnje samozavesti, spoštovanja zgodovine lastnega naroda ter pomena uporništva našega naroda.
Podpiramo tudi odgovor predsednika in članov sekretariata, ki je bil v zvezi s to objavo že poslan vsem območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo in objavljen na spletni strani ZVVS, saj umirjeno, a z argumenti zavrača pisanje, ki ima očitno za cilj blatenje vodstva naše organizacije in vnašanje razdora v naše vrste.

                                                             Za Pokrajinski odbor ZVVS Severnoprimorska
                            Vlado Sedej, predsednik
Slikovne priloge

  • 02. 02. 2017
    logo


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3836
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3711
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.03.2023 07:50:54 | čas izdelave strani: 0,418s