< nazaj na seznam Aktivnosti

Vrsta aktivnosti:

Kraj: Ljutomer

Datum: 25. september 2007

Obiskali so nas veterani Madžarske, Avstrije in Slovaške

Ko smo se lansko jesen na Madžarskem srečali z veterani teh treh držav, smo se dogovorili, da nadaljujemo s sodelovanjem in to tako, da najprej bolje spoznamo organiziranost, delovanje in cilje naših organizacij. Ker smo bili mi letošnji gostitelji, smo jih k nam povabili v času sejma Sodobna obramba, srečanje pa pripravili v Ljutomeru, kjer je bil dve stoletji nazaj prvi Slovenski tabor.

Ugotovili smo, da imamo veliko skupnega, so pa med nami tudi razlike.
Med tem, ko smo lahko v naši organizaciji včlanjeni samo vojni veterani iz vojne za Slovenijo, pri njih prevladujejo vojaški in zadnja leta tudi vojni veterani, ki so delovali v mednarodnih mirovnih misijah v Iraku, Afganistanu, BiH, Kosovu in drugje in tako bodo lahko v teh organizacijah svoje članstvo sproti pomlajevali, ZVVS pa bo s smrtjo svojega zadnjega člana prenehala obstajati.

Razlikujemo se tudi v tem, da so za njih pristojna ministrstva za obrambo, za nas pa Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve.
Do lanskega leta je bila samo ZVVS članica Svetovne veteranske federacije- WVF, ko se nam je, tudi ob naši veliki pomoči, na lanskem zasedanju v Maleziji pridružil še Madžarski BEOSZ.

Vsi skupaj smo ponovno izrazili željo, da bi se medsebojno sodelovanje še okrepilo in to na vseh področjih našega delovanja, tako na državni ravni, kakor tudi na občinskih in regijskih. Dogovorili smo se, da bomo pomagali pri navezovanju posameznih stikov. Medsebojne obiske in sodelovanja na nekaterih tekmovanjih smo sprejeli kot dober začetek, kar bomo še okrepili, možnosti za sodelovanje pa je še veliko več. Zanimajo jih naša članska evidenca in njeno vodenje, zanima jih naše informiranje po internetu in glasilu Veteran, naše sodelovanje s študenti in naši začetki pri delu z učenci in dijaki. Tudi ponudba o skupnem koriščenji BIO TERM blizu Ljutomera jih zanima, saj bomo dosegli veliko korist in to samo z našo podporo pri njihovem pridobivanju sredstev EU.

Slikovne priloge

  • 24. 02. 2009
    Veterani treh držav


Komentarji

PRIJAVA V UREJANJE
PODATKOV ČLANA

je z 28.2.2022 prestavljeno v novo, moderno responsive aplikacijo,
do katere dostopate na spodnji povezavi:

Prijava v Aplikacijo >>> ZVVS ČlanForum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4314
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4259
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@www.zvvs.si | strežniški datum in čas: 26.03.2023 04:13:48 | čas izdelave strani: 0,438s